Her overnatter du latterlig billig!

Hostels er perfekt når du reiser alene, og kanskje vil møte andre reisende.
Skikkelig billig overnatting gjør at du kan reise oftere. Har du vurdert hostels? Det har jeg, og jeg elsker det!

Hotellovernattinger er gjerne det som pumper opp prisen for en reise. Men visste du at du kan overnatte for en billig penge hvis du tåler å dele rom med andre reisende?

I hjertet av Madrid sover du for 200 kroner.

Jeg har selv både bodd og jobbet på et hostel i ungdomstiden, på Sheila’s Hostel i Cork i Irland, og hyggeligere sted finnes ikke! Jeg har også i voksen alder benyttet meg av hostels på reiser, og det er supersosialt!

Det er ikke bare for ungdommen heller, for det finnes flere som er i sin andre og tredje ungdom som setter pris på den avslappede, inkluderende stemningen. Reiser du alene, er det en perfekt måte å komme i kontakt med andre på, og de fleste gode hostellene jeg har vært på (i Nice, Edinburgh, Dublin og Paris), organiseres det utflukter. Det serveres også ofte veldig god mat til en billig penge. I Nice spiste jeg meg god og mett på hjemmelaget pizza som hostelkokkene tryllet frem for fem euro. Prøv selv, da vel!

Sungate Hostel i Madrid er prisbelønt midt i smørøyet i hovedstaden.

Eller i vakre Cinque Terre for 300 kroner per natt?

På dette hostellet i Cinque Terre er det rustikk sjarm og god stemning.

I kystbyidyllen St.Ives i England (Cornwall) finner du en seng for natten for 250 kroner. Hvem sa at det er dyrt å reise?

Cohort Hostel i Cornwall er superkoselig.

På hjemmebane er det Saga Poshtel i Oslo som går av med seieren for Norges beste hostel, og her overnatter du for en femhundrelapp.

I Oslo er det Saga Poshtel som er kåret til Norges beste hostel.

HER ER EN FULL OVERSIKT OVER ALLE VINNERNE SOM HOSTELWORLD HAR KÅRET I 2017

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
,
Mer fra Vibeke Montero

Åh, jeg sølte!

Jeg pakker sjelden mer enn et par, tre kjoler og hvis jeg...
Les Mer