Her overnatter du latterlig billig!

Hostels er perfekt når du reiser alene, og kanskje vil møte andre reisende.
Skikkelig billig overnatting gjør at du kan reise oftere. Har du vurdert hostels? Det har jeg, og jeg elsker det!

Hotellovernattinger er gjerne det som pumper opp prisen for en reise. Men visste du at du kan overnatte for en billig penge hvis du tåler å dele rom med andre reisende?

I hjertet av Madrid sover du for 200 kroner.

Jeg har selv både bodd og jobbet på et hostel i ungdomstiden, på Sheila’s Hostel i Cork i Irland, og hyggeligere sted finnes ikke! Jeg har også i voksen alder benyttet meg av hostels på reiser, og det er supersosialt!

Det er ikke bare for ungdommen heller, for det finnes flere som er i sin andre og tredje ungdom som setter pris på den avslappede, inkluderende stemningen. Reiser du alene, er det en perfekt måte å komme i kontakt med andre på, og de fleste gode hostellene jeg har vært på (i Nice, Edinburgh, Dublin og Paris), organiseres det utflukter. Det serveres også ofte veldig god mat til en billig penge. I Nice spiste jeg meg god og mett på hjemmelaget pizza som hostelkokkene tryllet frem for fem euro. Prøv selv, da vel!

Sungate Hostel i Madrid er prisbelønt midt i smørøyet i hovedstaden.

Eller i vakre Cinque Terre for 300 kroner per natt?

På dette hostellet i Cinque Terre er det rustikk sjarm og god stemning.

I kystbyidyllen St.Ives i England (Cornwall) finner du en seng for natten for 250 kroner. Hvem sa at det er dyrt å reise?

Cohort Hostel i Cornwall er superkoselig.

På hjemmebane er det Saga Poshtel i Oslo som går av med seieren for Norges beste hostel, og her overnatter du for en femhundrelapp.

I Oslo er det Saga Poshtel som er kåret til Norges beste hostel.

HER ER EN FULL OVERSIKT OVER ALLE VINNERNE SOM HOSTELWORLD HAR KÅRET I 2017

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
,
More from Vibeke Montero

Bli et reisegeni: fra A til Å

Prompelukt ombord på fly? Hovne ben? Spjæra bukse? Jetlagged? Vi har tipsene...
Les mer