Det rareste jeg kjøpte i Japan

IMG_8257
Skjønnhetstips from Japan with love. Dette MÅ du kjøpe med deg hvis du drar til Japan.

Japan er et land fullt av rare ting, både i matveien og ellers i butikkhyllene. Eller kanskje tingene ikke er så rare, det er bare at jeg ikke forsto hva noe var. Reiser du til Japan, må du innfinne deg med at alt fra menyer til innholdsfortegnelser er på… japansk. Det er herlig forfriskende! Jeg elsker jo egentlig at ingenting er tilrettelagt for turister som meg selv.

Japan – praktiske løsninger for huden

I Fukuoka stakk jeg innom flere butikker, og lot meg virkelig fascinere av skjønnhetsavdelingen der jeg måtte tyde bildene på utsiden av emballasjen for å forstå hvilket produkt det var snakk om. Jeg forstå fort at japanerne, akkurat som thaiene, ikke vil bli brune. Mye handler derfor om blekningsfremkallende produkter. Men innimellom alt annet så jeg disse ansiktsmaskene. Ikke klissete kremer som jeg er vant med, men florlette flak innsatte med godgjørende midler.

IMG_8255
Må studere japansk!

Jeg ble faktisk tipset av en kollega som hadde vært i Japan flere ganger tidligere om å kjøpe med meg japanske ansiktsmasker hjem. De er nemlig utrolig praktiske i bruk!

IMG_8253
Det ser ikke så lekkert ut, men føles utrolig behagelig.

Glem fastklistrede maskerester i hårfestet, og vannsøl på badet. De japanske ansiktsmaskene er tynne papirflak innsatt med aktive ingredienser. Enkel å legge på, og enda enklere å fjerne! Love it! Resultatet er silkemyk hud. Hver gang!

IMG_8254
Ansiktsmaske klar til bruk i praktiske engangspakninger.

Faktisk er disse så enkle i bruk at jeg så en japansk kvinne ta på deg en på flyturen fra Osaka til Helsinki. Genialt mot tørr flyhud!

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
,
More from Vibeke Montero

Søte drømmer i Havana

Noen ganger finnes de beste motivene bak halvåpne vinduer, som her i...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *