Det rareste jeg kjøpte i Japan

IMG_8257
Skjønnhetstips from Japan with love. Dette MÅ du kjøpe med deg hvis du drar til Japan.

Japan er et land fullt av rare ting, både i matveien og ellers i butikkhyllene. Eller kanskje tingene ikke er så rare, det er bare at jeg ikke forsto hva noe var. Reiser du til Japan, må du innfinne deg med at alt fra menyer til innholdsfortegnelser er på… japansk. Det er herlig forfriskende! Jeg elsker jo egentlig at ingenting er tilrettelagt for turister som meg selv.

Japan – praktiske løsninger for huden

I Fukuoka stakk jeg innom flere butikker, og lot meg virkelig fascinere av skjønnhetsavdelingen der jeg måtte tyde bildene på utsiden av emballasjen for å forstå hvilket produkt det var snakk om. Jeg forstå fort at japanerne, akkurat som thaiene, ikke vil bli brune. Mye handler derfor om blekningsfremkallende produkter. Men innimellom alt annet så jeg disse ansiktsmaskene. Ikke klissete kremer som jeg er vant med, men florlette flak innsatte med godgjørende midler.

IMG_8255
Må studere japansk!

Jeg ble faktisk tipset av en kollega som hadde vært i Japan flere ganger tidligere om å kjøpe med meg japanske ansiktsmasker hjem. De er nemlig utrolig praktiske i bruk!

IMG_8253
Det ser ikke så lekkert ut, men føles utrolig behagelig.

Glem fastklistrede maskerester i hårfestet, og vannsøl på badet. De japanske ansiktsmaskene er tynne papirflak innsatt med aktive ingredienser. Enkel å legge på, og enda enklere å fjerne! Love it! Resultatet er silkemyk hud. Hver gang!

IMG_8254
Ansiktsmaske klar til bruk i praktiske engangspakninger.

Faktisk er disse så enkle i bruk at jeg så en japansk kvinne ta på deg en på flyturen fra Osaka til Helsinki. Genialt mot tørr flyhud!

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
,
Mer fra Vibeke Montero

5 fantastiske vinreiser

Hypp på en vinreise? Hva kan bli bedre enn å ha fullt...
Les Mer