Videoen av mannen som ble slept ut av et United Airlines-fly gikk som en farsott på sosiale medier våren 2017. Har dere sett den? Den var nokså grov, og det er vanskelig å forstå hvordan dette kan skje en betalende passasjer.

Jeg har selv opplevd overbookede fly, og blitt forespurt om jeg kunne tenke meg å vente på et senere fly mot kompensering. Det har jeg aldri takket ja til, men gudskjelov har andre meldt seg frivillig.

Men hva hvis ingen melder seg? Hva gjør flyselskapene da?

Reisetips_02

Her er våre fire beste tips til å unngå å bli den passasjeren som tvinges av flyet

1- Vær tidlig ute!

Sjekk inn, og møt opp på gaten tidlig. Dette er det aller viktigste du kan gjøre for å unngå å bli nektet adgang på flyet. Kommer du løpende et kvarter før avgang, er sjansen større for at noen andre sitter i setet ditt.

2- Ha et bonusprogram

Flyselskapene kvier seg for å nekte sine faste kunder ombordstigning. Vær derfor raskt fremme med bonuskortet ditt dersom du ser tendenser til overbooking.

3- Bestill sete

De fleste flyselskaper tilbyr kundene sine å forhåndsbestille flyseter. Gjør du dette, har du større sjanse for å bli sittende i setet ditt enn en som ikke har forhåndsreservert.

4- Sjekk inn bagasje

Dette tipset har vi fått av en smart leser, som sier at det er lettere å nekte deg ombordstigning dersom du kun reiser med håndbagasje. Er allerede kofferten din sjekket inn, må de evt. lete etter den og det krever tid og ressurser.

Les også: Sånn blir du et reisegeni fra A til Å