Overbooket fly? Sånn unngår du å bli nektet ombordstigning

flyplass overbooking
Overbooking er et vanlig fenomen, og kan oppleves ubehagelig ettersom flyselskapene er tvunget til å overtale noen av passasjerene til å ta neste fly.
Overbooking er aldri gøy. Her er våre beste tips til hvordan du unngår å bli den som står igjen på flyplassen - med mindre du ønsker det, så klart.

Videoen av mannen som ble slept ut av et United Airlines-fly gikk som en farsott på sosiale medier våren 2017. Har dere sett den? Den var nokså grov, og det er vanskelig å forstå hvordan dette kan skje en betalende passasjer.

Jeg har selv opplevd overbookede fly, og blitt forespurt om jeg kunne tenke meg å vente på et senere fly mot kompensering. Det har jeg aldri takket ja til, men gudskjelov har andre meldt seg frivillig.

Men hva hvis ingen melder seg? Hva gjør flyselskapene da?

Reisetips_02

Her er våre fire beste tips til å unngå å bli den passasjeren som tvinges av flyet

1- Vær tidlig ute!

Sjekk inn, og møt opp på gaten tidlig. Dette er det aller viktigste du kan gjøre for å unngå å bli nektet adgang på flyet. Kommer du løpende et kvarter før avgang, er sjansen større for at noen andre sitter i setet ditt.

2- Ha et bonusprogram

Flyselskapene kvier seg for å nekte sine faste kunder ombordstigning. Vær derfor raskt fremme med bonuskortet ditt dersom du ser tendenser til overbooking.

3- Bestill sete

De fleste flyselskaper tilbyr kundene sine å forhåndsbestille flyseter. Gjør du dette, har du større sjanse for å bli sittende i setet ditt enn en som ikke har forhåndsreservert.

4- Sjekk inn bagasje

Dette tipset har vi fått av en smart leser, som sier at det er lettere å nekte deg ombordstigning dersom du kun reiser med håndbagasje. Er allerede kofferten din sjekket inn, må de evt. lete etter den og det krever tid og ressurser.

Les også: Sånn blir du et reisegeni fra A til Å

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
,
Mer fra Vibeke Montero

7 am, Lake Pichola, India

Lake Pichola, Udaipur, India. En stille morgenstund i Rajasthan benyttes til å...
Les Mer

2 Kommentarer

Kommentarfeltet er lukket.