Overbooket fly? Sånn unngår du å bli nektet ombordstigning

Flyvett

Videoen av mannen som ble slept ut av United Airlines har gått som en farsott på sosiale medier. Har dere sett den? Den var nokså grov, og det er vanskelig å forstå hvordan dette kan skje en betalende passasjer.

Jeg har selv opplevd overbookede fly, og blitt forespurt om jeg kunne tenke meg å vente på et senere fly mot kompensering. Det har jeg aldri takket ja til, men gudskjelov har andre meldt seg frivillig.

Men hva hvis ingen melder seg? Hva gjør flyselskapene da?

Basert på YouTube videoen fra United Airlines, så deler vi våre tre beste tips til hvordan du unngår å bli den som kastes av flyet.

1- Vær tidlig ute!

Sjekk inn, og møt opp på gaten tidlig. Dette er det aller viktigste du kan gjøre for å unngå å bli nektet adgang på flyet. Kommer du løpende et kvarter før avgang, er sjansen større for at noen andre sitter i setet ditt.

2- Ha et bonusprogram

Flyselskapene kvier seg for å nekte sine faste kunder ombordstigning. Vær derfor raskt fremme med bonuskortet ditt dersom du ser tendenser til overbooking.

3- Bestill sete

De fleste flyselskaper tilbyr kundene sine å forhåndsbestille flyseter. Gjør du dette, har du større sjanse for å bli sittende i setet ditt enn en som ikke har forhåndsreservert.

Les også: Sånn blir du et reisegeni fra A til Å

Vibeke Montero
 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

2 kommentarer

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *