Det lureste vi kan gjøre nå er å spare opp et solid reisebudsjett, sånn at vi virkelig kan kaste oss ut i verden igjen når det blir mulig. Sånn tenker i hvertfall jeg. Her er sju gratis aktiviteter som kan gjøre den siste oppoverbakken litt lettere:)

7 gratis aktiviteter

1. Online yoga

Gratis yoga finner du på nett

Søker du etter «yoga» på YouTube, finner du et bredt utvalg yogaseanser. Jeg holder meg til «yoga for beginners», men det finnes også mye godt innhold for deg som allerede mestrer dine solhilsener. Du kan for eksempel begynne med Yoga med Ane.

2. Gratis frø

Jeg skal ikke skryte på meg å være utrustet med grønne fingre, men jeg synes det er veldig gøy å plante grønnsaker og urter. Du trenger hverken frøposer eller dyrt utstyr for å komme i gang – tvert i mot! Du kan bruke frukt og grønnsaker du har hjemme, fjerne frøene (f.eks fra tomater, paprika og sukkererter) og dyrke dine egne planter! Veldig gøy!

3. Arranger digital quiz

Gratis aktivitet

Senest i går hadde jeg en online quiz med familien. Jeg var quizmaster, og hadde satt sammen passende spørsmål i kategoriene PÅSKE, SPORT og UNDERHOLDNING. Med halve familien i Norge og halve familien i Spania, fikk vi litt sårt trengt kvalitetstid sammen. Anbefales!

4. Gratis trim: Gå på stolpejakt

Det er gøy å gå på stolpejakt, og det motiverer både unge og gamle!

5. Gratis lydbok

Gratis bokopplevelse

Jeg absolutt ELSKER lydbok! Enten jeg går på tur, kjører bil, soler meg eller lager mat, så er det helt nydelig å lese bøker uten at man må sette av tid til akkurat den sysselen. Jeg bruker Fabel, og den siste boka jeg leste var Nini av Lars Lillo-Stenberg. Jeg var nysgjerrig på hennes liv og sjebne, og ikke minst, jeg var nysgjerrig på hvordan deLillos-vokalisten uttrykte seg som forfatter. Boka får terningkast 5 av meg:) Dette er ikke gratis, hører jeg deg si… Og det stemmer. Men dukan prøve Fabel gratis i fire uker. Etter det koster det 179 kroner i måneden.

6. Gratis kunnskap med TED talks

Du har sikkert hørt om TED talks. Det er en engelsk forkortelse for Technology, Entertainment, Design. Frem til 2006 kostet det 6 000 dollar for å se en TED-talk. Etter det ble foredragene delt på nett, og vi kan alle høre foredrag fra banebrytende tenkere. Enten du er opptatt av moderne feminisme, vitenskap eller klimasynet til gamle, mongolske nomader, så finner du en TED talk som engasjerer deg – helt gratis!

7. Frivillig dyrepasser

Jeg har ikke ord for hvor mye mine dyr (katten Shere Khan og hundene Fado og Ragnar) betyr for meg. Spesielt under korona har det vært godt med en snute å kose med, og den terapeutiske effekten av å kose med et dyr som elsker deg ubetinget tilbake. Tro meg, REN TERAPI! På FOD-gården i Oslo har de behov for faste, pålitelige voksne som kan hjelpe til med dyrene på gården. Dyr som fortjener det aller beste etter å ha blitt avvist fra det som engang var deres hjem. Hjertet mitt blør for disse dyrene.  Om du ikke bor i Oslo, så finnes det sikkert lignende muligheter i regi av Dyrebeskyttelsen der du bor. De som stiller som frivillige er sanne helter i mine øyne!