Musikkfestivalen få har hørt om

Zambujeira_musicfestival_04
Dette er kulissen sin for en musikkfestival, det!
En musikkfestival ved havet under Portugals sol er noe ganske annet enn en musikkfestival der regnfrakk og slagstøvler er kveldens antrekk. Bli med til bittelille Zambujeira do Mar.

Musikkfestivalferie betydde lenge å stikke til Roskilde. I dag er det like vanlig å reise verden rundt på jakt etter god musikk, som for eksempel til Tomorrowland og Coachella. Men har du hørt om MEO Sudoeste?

Det hadde ikke jeg heller. Ikke før jeg døsekjørte langs Costa Vicentina langs Portugals vestkyst en sommerdag i fjor. Der finnes det ikke reklameplakater, ingen høyhus og ingen turistmenyer. Det er rett og slett et sabla pittoresk landskap (et ord man aldri må finne på å bruke som reisejournalist, men som en gang hvert skuddår allikevel er den aller beste beskrivelsen).

Plutselig er det en plakat som river meg tilbake til 2014. David Guetta, Ellie Goulding, Martin Garrix og Jamie Cullum skal spille her, på den årlige strandfestivalen i bittelille Zambujeira do Mar. Det er en hvitvasket blunk-og-du-ser-den-ikke landsby, så jeg blir nysgjerrig og må svinge innom. Det kan jo hende jeg spotter David Guetta på stranda.

Jeg skjønner umiddelbart at Zambujeira er reisereportasjemateriale, og får tre unge festivalgåere til å posere ved siden av festivalplakaten.
Jeg skjønner umiddelbart at Zambujeira er reisereportasjemateriale, og får tre unge festivalgåere til å posere ved siden av festivalplakaten.

Portugals beste øl får du i Sagres

Glem tusj på dovegger. På festival ved havet risser man navnet sitt inn i nærmeste kaktus.
Glem tusj på dovegger. På festival ved havet risser man navnet sitt inn i nærmeste kaktus.

Hvilepulsen som ellers dominerer Costa Vicentina ser plutselig ut til å ha fått elektrisk støt. Unge mennesker myldrer på stranden og på kafeer, og det er av uviss grunn utdeling av gratis sjokolademelk i gatene (kan det være portugisernes hemmelige våpen mot tømmermenn?).

Zambujeira do Mar er et skikkelig sjarmtroll av en by, og jeg faller pladask. En dag skal jeg tilbake hit, og gå på festival. I år er det Calvin Harris, Hardwell, Emeli Sandé og Steve Aoki som er hovedattraksjonene når festivalen går av stabelen 5. – 9. august.

Busy by. Vanligvis er det pensjonistpuls i Zambujeira do Mar. I en sommeruke er det ungdommene som dominerer.
Busy by. Vanligvis er det pensjonistpuls i Zambujeira do Mar. I en sommeruke tar ungdommene over.

 

Hvordan reise hit?

Fly til Lisboa eller Faro og lei bil på flyplassen. Offentlig kommunikasjon er elendig utbygd, så her må du ty til egne hjul. Det tar i underkant av to timer å kjøre hit fra Faro flyplass.

Norwegian flyr direkte Oslo – Lisboa, mens både Norwegian og Ryanair flyr direkte Oslo – Faro.

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

HOTELLTEST: MB Boutique Hotel i Nerja

Nerja: Vi sjekker inn på et av Solkystens fresheste designhotell og tester...
Les Mer