I byen Parma, nord i Italia, arrangeres vintage- og antikkmessen Mercanteinfiera to ganger per år. Her selges det nydelige pent brukt salvesker fra Gucci, antikke diamantsmykker, kunst og vakre  møbler med patina. Her stiller små og store luksuriøse auksjonsforretninger, gallerier, vintage- og antikkforretninger ut. Jeg skal lage en artikkel om vintageshopping i Italia, men først vil jeg ville bare dele noen private bilder jeg tok mens jeg kikket meg rundt.

En liten advarsel: Hvis du vil gjøre et kupp, så kan du glemme det, for her er prisene stive, og får i tillegg et ekstra prishopp som følge av den svake norske kronen. Er du derimot på jakt etter skjønnhet, så vil du finne en fest for øyet. Her er noen tusen kvadratmeter med de vakreste gjenstander og plagg.

Her er noen glimt fra Mercanteinfiera

 

 

Vintage-vesker-Chanel-Louis-Vuitton-800
Drømmer du om en veske fra Chanel, men ikke har råd til å betale en månedslønn kan Mercanteinfiera være stedet for deg. Men regn for all del ikke å gjøre røverkjøp. Prisene ligger på cirka 6 000 – 10 000 kroner for en veske.

 

Inga-pels-parma
Stadig mere klær produseres av polyester som  lages av petroleum. Og store mengder av klærne vi har på oss lages av grovt underbetalte arbeidere i Asia. Det kalles fast fashion. Da kan en brukt pels være et miljøvennlig og menneskevennlig alternativ. På Mercanteinfiera finner du mange pelsforretninger som selger gammel, velholdt pels.
Stol-mercanteinfiera-Parma-800
På Mercanteinfiera får du møbler fra alle tidsepoker. Denne oppussede stolen med sine smekre linjer, likte jeg.
Maleri-mercanteinfiera-Parma-800
På Mercanteinfiera i Parma er det flere hundre boder fordelt på enorme haller. Boder som selger eldre kunst, er det mange av.

Nett: Mercanteinfiera.it
H
vordan reise: Fly til Bologna, Milano eller Bergamo. Fra Milano går det tog til Parma og turen tar cirka halvannen time.

Si hei til parmaskinkeprodusentene i Parma