Luksuriøs vintage i Parma

Diamanter 1050
Jeg forelsket meg i disse diamantøredobbene som antakelig er laget en gang mellom 1920-35.
Art deco-diamanter, brukte pelskåper og Louis Vuitton-vesker er bare noe av de nydelige tingene du kan kjøpe på vintage- og antikkmessen i Parma, Italia.

I byen Parma, nord i Italia, arrangeres vintage- og antikkmessen Mercanteinfiera to ganger per år. Her selges det nydelige pent brukt salvesker fra Gucci, antikke diamantsmykker, kunst og vakre  møbler med patina. Her stiller små og store luksuriøse auksjonsforretninger, gallerier, vintage- og antikkforretninger ut. Jeg skal lage en artikkel om vintageshopping i Italia, men først vil jeg ville bare dele noen private bilder jeg tok mens jeg kikket meg rundt.

En liten advarsel: Hvis du vil gjøre et kupp, så kan du glemme det, for her er prisene stive, og får i tillegg et ekstra prishopp som følge av den svake norske kronen. Er du derimot på jakt etter skjønnhet, så vil du finne en fest for øyet. Her er noen tusen kvadratmeter med de vakreste gjenstander og plagg.

Her er noen glimt fra Mercanteinfiera

 

 

Vintage-vesker-Chanel-Louis-Vuitton-800
Drømmer du om en veske fra Chanel, men ikke har råd til å betale en månedslønn kan Mercanteinfiera være stedet for deg. Men regn for all del ikke å gjøre røverkjøp. Prisene ligger på cirka 6 000 – 10 000 kroner for en veske.

 

Inga-pels-parma
Stadig mere klær produseres av polyester som  lages av petroleum. Og store mengder av klærne vi har på oss lages av grovt underbetalte arbeidere i Asia. Det kalles fast fashion. Da kan en brukt pels være et miljøvennlig og menneskevennlig alternativ. På Mercanteinfiera finner du mange pelsforretninger som selger gammel, velholdt pels.
Stol-mercanteinfiera-Parma-800
På Mercanteinfiera får du møbler fra alle tidsepoker. Denne oppussede stolen med sine smekre linjer, likte jeg.
Maleri-mercanteinfiera-Parma-800
På Mercanteinfiera i Parma er det flere hundre boder fordelt på enorme haller. Boder som selger eldre kunst, er det mange av.

Nett: Mercanteinfiera.it
H
vordan reise: Fly til Bologna, Milano eller Bergamo. Fra Milano går det tog til Parma og turen tar cirka halvannen time.

Si hei til parmaskinkeprodusentene i Parma


 

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, , ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

For mange turister i Barcelona?

Når hele verden er i Barcelona på samme tid, blir det trangt....
Les Mer