Londons beste matmarked for fine food og fashionistaer

Kos deg på beste vestkant i London, med champagnefrokost og fine food lunch
Kos deg på beste vestkant i London, med champagnefrokost og fine food lunch
London er et matmekka! Bli med til matmarkedet der du får boblebrunch, mojitokake og alkoholisert røkelaks.
Duke of York Square i Kings road er en av Londons beste hemmeligheter

Borough Market er Londons mest kjente matmarked. Ikke minst etter terroristangrepet. Men, jeg har funnet en annen perle, på beste vestkant.

Ikke et vondt ord om Borough, som ligger under jernbanelinjer i eldgamle bygninger på sydsiden av Themsen. Tvert imot! Det er og blir et must for alle matvrak. Gammelt, urbant og topp klasse med mange gode “stalls”.

blank
Del en kokosnøtt!

Matmarked for fiffen

Men, vil du finne noe mindre, og mer snobbete, bør du dra til beste vestkant. Ta tuben til Sloane Square, og gå et lite stykke ned Kings road til Duke of York Square. Der kan du nippe til champagne og bellini, mens du rusler rundt på det lille markedet, med en herlig miks av lidenskapelige amatører og fine foods.

Du merker fort at du er på vestkanten, for bilparken, fashionistaene og arkitekturen oser luksus. Det gjør også maten. Området har mange fine ute- og innerestauranter, så her kan du tilbringe hele dagen om du vil. Området ligger mellom Knightsbridge, Belgravia og Chelsea.

blank
Bobler til brunch? Yes please!

Lørdagsbobler

Denne kjekke italieneren serverer deg det du ønsker av drinker og fin champagne. Du kan få et plastglass i lanken, eller sette deg ned på den lille uterestauranten. Han fortalte meg at markedet er veldig lokalt, og at mange er stamkunder. Mens jeg venter på bellinien min, treffer jeg to eldre damer som er ute etter sin faste lørdagschampagne.

blank
Opp av asken.

Over ser du surdeigsbrød bakt med kokosnøttaske. Jentene bak disken påsto at det var spesielt sunt. Uansett er det gøy med sort brød!

blank
Spis en regnskog

Skal det være en roti med regnskogsfyll? Roti Wraps fristet med Rainforest, Creole og Caribbean fyll.

blank
Sexy hasselnøtt-cannelloni

blank

Italienere ruler søtsakutvalget! Cannelloni er Mama Mia!

blank
Sprek laks

Vi er kanskje litt for tradisjonelle i laksens hjemland? Dra til London og få laks det sparker av!

blank
Sunt på svensk

Søte Alexandra fra Sverige lager supergode müslier i sin lille bedrift VILD. Oppskriftene er fra bestemor. Jeg ble vill etter varianten med kardemommesmak!

blank

blank
Spis en drink

Kakemonser får seriøst vann i munnen av denne standen til Rummanco

blank
Gratis samtidskunst i toppklasse

Når magen er mett er du kanskje klar for kunstnerisk påfyll? Saatchi Gallery ligger rett ved siden av! Vil du heller shoppe er Kings road, der markedet ligger, Londons sprekeste fashiongate. Det var i denne gaten det skjedde på 60-tallet. Punken oppsto her med en av Londons største designere, Vivienne Westwood, i spissen.

I LOVE LONDON!

 

 

 

 

 

More from Elizabeth S. Lingjærde
Alpene på budsjett
Alpene på budsjett er ingen sak med disse tipsene.
Read More