Har du vært i Østen, vet du hvordan språkfrustrasjonene kan nå nye dimensjoner: Indere som rister hodet frem og tilbake horisontalt, thaier som alltid sier ‘yes’ og vietnamesere som visstnok skal kunne litt fransk, men hverken kan fransk eller engelsk. Oppi denne suppa hiver du et alfabet som ligner et barns snirklerier. Det er duket for misforståelser av den helt geniale sorten, som da vi reiste gjennom den vietnamesiske landsbygda, og ville stoppe for å spise frokost.

Se for deg følgende:

Fire plaststoler og et vaklende plastbord. En søvnig mann i et treskjul som visstnok driver café. Vi tropper opp, og lurer på om han serverer egg til frokost. «You have eggs for breakfast monsieur?» Glem høflighetsfrasene. «You have eggs?» Tomt blikk. «We want to eat», sier vi og gestikulerer at vi putter mat inn i munnen. Enda tommere blikk. Nå våkner kreativiteten i svigerinnen min, som later som hun er en høne som legger egg. Og undere over alle undere; mannen sier «yes» og går mot treskjulet. Vi balanserer oss ned på plaststolene, og tenker at dette fiksa vi jammen bra. Så kommer han tilbake. Med en dorull! Bahaha! Mimingen var kanskje ikke så spot on allikevel:)

tskjorte_2_iconspeak
Det finnes mange situasjoner på reise hvor det er viktig å få frem det du vil si. Foto: Iconspeak

 

Sånt blir det gode minner og tomme frokostmager av. Og hva hadde vi vel ikke gitt for å ha t-skjorten fra Iconspeak? Den er en fersk oppfinnelse, skapt av de tre backpackerne Florian Nast, George Horn og Stefan Streit som så seg lei på språktrøbbel på sin ferd gjennom nettopp Vietnam. Så de lagde likesågjerne en t-skjorte, med 39 symboler på. F.eks et toalett, et tog, en seng, en øl, et fly, en lås, en telefon, en politimann, og så videre.

 

tskjorte_4_iconspeak
Med disse symbolene kan du kommunisere uten språk. We love it! Foto: Iconspeak

 

Bestill din egen t-skjorte her!