Lev ut Tarzandrømmen i Laos

Laos Luang_Prabang_foss
Laos er full av overraskelser. Som den forfriskende Kuang Si-fossen der du henter frem din indre Tarzan.
Lei av å svette bak ryggsekken? Laos er et forfriskende stopp på backpackerruten gjennom sørøst-Asia!

Alle som noensinne har vært på backpacking vet hvor ubehagelig klamt det kan bli under sekken. Til det har vi bare en ting å si: Sett kursen mot Laos, og unn deg et par forfriskende dager i den vakre landsbyen Luang Prabang. Her kan du akklimatiseres på behagelige kafeer med utsikt over to vakre elver, og tempoet er akkurat passelig bedagelig til at du får lyst til å forlenge oppholdet.

KUANG SI er et fossefall omtrent tretti kilometer sør for Luang Prabang, og er derfor en populær dagstur. Det tar cirka 45 minutter å kjøre hit med tuk-tuk, og veien hit er en svingete affære der man passerer mange små landsbyer underveis. Noen er bebodd av det tradisjonelle Hmong-folket.

En hyllest til Tarzan

Vel fremme er det bading som gjelder, gjerne ispedd et Tarzan-rop eller to. Enten i selve fossefallet som er en naturlig kaskade av små fall, eller i bassenget på bildet. Vi betalte tuk-tuk sjåføren $20, og det inkluderte flere landsbystopp underveis, pluss at han ventet på oss mens vi badet i Kuang Si.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, ,
More from Vibeke Montero

Destinasjon: Midtlivskrise

Hva gjør kvinner i dyp midtlivskrise? De drar til Kamalaya, hvor du...
Les mer