Lev ut Tarzandrømmen i Laos

Laos Luang_Prabang_foss
Laos er full av overraskelser. Som den forfriskende Kuang Si-fossen der du henter frem din indre Tarzan.

Alle som noensinne har vært på backpacking vet hvor ubehagelig klamt det kan bli under sekken. Til det har vi bare en ting å si: Sett kursen mot Laos, og unn deg et par forfriskende dager i den vakre landsbyen Luang Prabang. Her kan du akklimatiseres på behagelige kafeer med utsikt over to vakre elver, og tempoet er akkurat passelig bedagelig til at du får lyst til å forlenge oppholdet.

KUANG SI er et fossefall omtrent tretti kilometer sør for Luang Prabang, og er derfor en populær dagstur. Det tar cirka 45 minutter å kjøre hit med tuk-tuk, og veien hit er en svingete affære der man passerer mange små landsbyer underveis. Noen er bebodd av det tradisjonelle Hmong-folket.

En hyllest til Tarzan

Vel fremme er det bading som gjelder, gjerne ispedd et Tarzan-rop eller to. Enten i selve fossefallet som er en naturlig kaskade av små fall, eller i bassenget på bildet. Vi betalte tuk-tuk sjåføren $20, og det inkluderte flere landsbystopp underveis, pluss at han ventet på oss mens vi badet i Kuang Si.

Vibeke Montero
 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet...

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *