Lev ut Tarzandrømmen i Laos

Laos Luang_Prabang_foss
Laos er full av overraskelser. Som den forfriskende Kuang Si-fossen der du henter frem din indre Tarzan.
Lei av å svette bak ryggsekken? Laos er et forfriskende stopp på backpackerruten gjennom sørøst-Asia!

Alle som noensinne har vært på backpacking vet hvor ubehagelig klamt det kan bli under sekken. Til det har vi bare en ting å si: Sett kursen mot Laos, og unn deg et par forfriskende dager i den vakre landsbyen Luang Prabang. Her kan du akklimatiseres på behagelige kafeer med utsikt over to vakre elver, og tempoet er akkurat passelig bedagelig til at du får lyst til å forlenge oppholdet.

KUANG SI er et fossefall omtrent tretti kilometer sør for Luang Prabang, og er derfor en populær dagstur. Det tar cirka 45 minutter å kjøre hit med tuk-tuk, og veien hit er en svingete affære der man passerer mange små landsbyer underveis. Noen er bebodd av det tradisjonelle Hmong-folket.

En hyllest til Tarzan

Vel fremme er det bading som gjelder, gjerne ispedd et Tarzan-rop eller to. Enten i selve fossefallet som er en naturlig kaskade av små fall, eller i bassenget på bildet. Vi betalte tuk-tuk sjåføren $20, og det inkluderte flere landsbystopp underveis, pluss at han ventet på oss mens vi badet i Kuang Si.

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
, ,
Mer fra Vibeke Montero

Lus på avreisedagen

Årets gladnyhet er at det har åpnet apotek på Gardermoen! Men hvor...
Les Mer