Ilses kurbad

KURBADET_IMAGE_02-1050
På Ilse Jakobsen kan du trene, trene yoga og spise deilig mat. Hei, vi melder oss på!
Elsker du Ilse Jakobsens støvler? Nå har skaperen av de gode støvlene også åpnet et spa.

Smarte entreprenører inspirerer meg. Denne uken spiste jeg morgenmad med den danske designeren Ilse Jakobsen. For 21 år siden gikk hun på den vakre stranden i Hornbæk i Danmark Men gode støvler hadde hun ikke. Dermed fikk hun ideen om å lage støvler seg.

Her er jeg og den høye, flotte Ilse Jakobsen.
Her er jeg og den høye, flotte Ilse Jakobsen.

Hun tegnet støvlene og gikk til en fabrikk for å få dem laget. Penger hadde hun ikke, men hun tenkte at hun ikke ville være avhengige av andre. Og hvert falle ikke låne penger av mor og far og risikere å tape deres penger. Så hun gikk i banken og fikk et lån og satte i gang, fortalte hun over lekre smørrebrød, kremboller og musserende drikke. I dag har halve Skandinavia et par Ilse Jakobsen-støvler med snøring stående i gangen, klare til en regnværsdag.

– Jeg er en go getter, forteller Ilse videre. Jeg har reist mye og jeg liker å gå på spa. Så jeg tenkte: jeg vil ha et spa.

Og dermed så bygget hun Kurbadet. Og en restaurant. Det ligger så klart på det stedet der støvlene ble født, i Hornbæk. Hun fikk også laget kremer og såper til bruk på badet. Men så skjedde det noe.

– De ble stjålet. Unge jenter som bestemødre stjal alle produktene. Så da tenkte jeg. Kanskje jeg skal lage noen og selge til dem i stedet for at de stjeler fra meg?

Ilse Jakobsen har både et spas og sine egne spaprodukter.
Ilse Jakobsen har både et spas og sine egne spaprodukter.

Vel, så gjorde hun det.

–  Jeg har laget en serie med badeprodukter og kremer. Du blir ikke rynkefri og glatt av dem. Men de er deilig å ha på og du føler deg vel.

Så lærdommen av denne frokosten er: hvis du savner noe i hverdagen din, hvorfor ikke skape det selv? Les mer om kurbadet her: Ilsejacobsen.com/kurbadet

Dra en tur med Christine til de gamle kulturbadene i Budapest

PS: Om kort tid kan du vinne Ilse Jakobsen-produkter på Bortebest.no

Hilsen
Inga

Her er Ilses strand ved Hornbæk, nordøst i Danmark.
Her er Ilses strand ved Hornbæk, nordøst i Danmark.

 

Ilse Jakobsen på Instagram

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, , ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Derfor er New York verdens mest romantiske by

Den norske kunstneren Ingvild Wærhaug har gjort New York til sin hjemby....
Les Mer