Inneholder annonselenker

Mange av leserne har spurt meg hvordan jeg tar vare på sommerhåret. Etter at en marokkansk kamel tok en jafs av lokkene for noen år siden, har jeg vært påpasselig med hårpleien. For hvem vil vel ha en høysåte på hodet? Ikke jeg, i hvert fall!

Når sommersola har tørket håret inn til høy er det på tide å ta grep.

Tre trinn til sunt sommerhår

Jeg har ingen magiske tips – bare kvalitetsprodukter som holder det de lover. Også er jeg tro mot den hellige treenighet innen sommerpleie av håret: Shampoo og balsam + kur + solspray.

1. Hårvask

Redken har vært favoritten min i mange år, og for mitt krøllete hår gjør «All Soft»-serien underverker. Produktene tilfører massevis av fuktighet, og gjør tørt og sprøtt hår silkemykt. Også dufter alle produktene helt himmelsk – lenge etter vask! Produktene kommer i standard flasker (300ml) og store studiostørrelser (500ml). Jeg går alltid for de største, som varer lenge.

Color Extend Sun, 300ml Redken Shampoo | All Soft, 500ml Redken Shampoo | Redken All Soft Conditioner 250 ml | All Soft, 500ml Redken Balsam

2. Hårkur

Hårprodukter sommer
Når jeg er på stranda masserer jeg gjerne en god hårkur inn i håret, og lager en flette.

Hårkur er et kapittel for seg selv, og ingen sommer uten! Jeg har testet mange varianter opp gjennom årene, alt fra billigvarianter fra dagligvaren til de som koster skjorta på frisørsalong. Her er mine favoritter – og igjen – disse funker godt på mitt hår som ikke er typisk fint og nordisk, men nokså tykt og krøllete.

All Soft, 250ml Redken Hårmaske Fri frakt | Redken All Soft Mega Hydramelt 150 ml | Redken All Soft Mega Sheet Mask 1 Piece |

3. Faktor for håret

Glemmer du å beskytte håret mot sola om sommeren, vil det bli brent og porøst. Tro meg, jeg gikk på denne smellen i løpet av mine første sommere i Spania, og resultatet ble en knusktørr høysåte som det tok lang tid å nære tilbake til den glansfylte manken jeg ønsket meg. Nå går jeg aldri ut i solen uten å beskytte håret, og har jeg ikke solspray for hånden, så bruker jeg et sjal eller en hatt.

FRI FRAKT PÅ DISSE: Sun Care Oil Mist For Body, SPF30 150 ml Clarins Solbeskyttelse | Aroma Sun Expert, 150ml Decléor Solbeskyttelse | Hairdresser’s Invisible Oil, 100 ml Bumble & Bumble Hårolje|

På apotek i Spania har jeg også funnet denne fantastiske sprayen, som er melkeaktig i konsistensen:

Usikker på om den finnes i Norge, men det vet kanskje dere? Det er den jeg bruker på toppbildet.
Ønsker deg en hårfin sommer i solen!