I dag melder BUFDIR (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) at norske ungdommer kan bli med i EUs satsing på gratis interrail for 18-åringer.  Titusenvis av gratis togbilletter deles ut hvert år, og i år kan norske ungdommer også søke.

760 gratis interrail-billetter

Tanken bak EUs nye initiativ «DiscoverEU» er at denne fleksible billetten til europeiske togskinner kan være mer enn en spennende sommerferie. I 2018 startet prosjektet der Europakommisjonen to ganger i året arrangerer en konkurranse for europeiske 18-åringer der titusenvis av gratis interrailbilletter deles ut. For første gang gjelder billettkonkurransen også i Norge.

– «DiscoverEU» gir unge mennesker en sjanse til å bli kjent med andre land og kulturer med en togreise gjennom Europa. På den måten kan de knytte bånd til andre unge over hele kontinentet – samtidig som de får en reise for livet, sier Sonya Gospopdinova fra Europakommisjonen.

Mine interrail-sommere

Interrail var min foretrukne reisemåte de sommerene jeg var 17, 18 og 19 år gammel. Med gode venninner reiste jeg rundt i Europa – på kryss og tvers. Fra Orkenøyene i nord til Korfu i sør. Fra Irland i vest til Praha i øst. Jeg husker jeg tenkte at interrail burde være gratis og obligatorisk for ungdom. Og nå er det en realitet!

interrail ungdom
Jeg var på interrail som 17-, 18- og 19-åring. De beste somrene i mitt liv!

Sånn fungerer det

  • To ganger i året arrangerer EU en stor konkurranse der 18-åringer kan vinne gratis interrail-billetter.
  • Første billettkonkurranse er åpen mellom 7. og 21. april.
  • 760 billetter skal gå til ungdommer i Norge.
  • De som kan melde seg på konkurransen er alle som er bosatt i Norge (man trenger ikke å være statsborger), og som er født mellom 1. juli 2003 – 30. juni 2004.
  • Konkurransen fungerer slik at man svarer på fem korte (og enkle) flervalgsspørsmål og ett gjettespørsmål.
  • Man kan velge om man melder seg på alene eller sammen med maks fire venner. Melder man seg på som gruppe, får alle hver sin billett hvis man vinner.
  • Dersom man bor langt fra en togstasjon, for eksempel langt nord i Norge, får man også sponset reise til nærmeste togstasjon.

>> Les mer om konkurransen her

>> Gå rett til søknadsskjema her