[dropcap letter=»I»] den indiske staten Kerala, sør i India, ligger det en liten landsby, Kovalam. Hit har det kommet vestlige turister siden 1960-tallet. Like ved ligger fiskersamfunnet Vizhinjam, som består av både katolske kristne og muslimer, og her finnes det kirke og moske. Desember 2004 rammet tsunamien dette området, og det forstyrret havbunnen og påvirket fisket. Fiskerne har etter det vært nødt til å trekke lengre til havs for å fiske, og det har gjort at de har fått mindre inntekt.

I Vizhinjam har ikke husene verken strøm eller innlagt vann. Mange får litt hjelp fra staten, og det kristne samfunnet samler inn penger til dem som trenger det mest. Her er det mye solidaritet.

Hver dag bøter fiskerne garnet, før de drar flere kilometer fra kysten. Her er det flere sjanser for å få fisk med litt størrelse, ikke minst er det flere arter å velge mellom. På stranden venter folk på at de skal komme tilbake, slik at de kan få penger ut av fisken. Hvis én av fiskerne kommer til land med en sværing, er folk forventningsfulle og glade. Dette bildet ble tatt i det en fisker skal til å dele opp dagens kjempefangst for å gi den til kjøperen.
Kanskje det blir middag til en turist i Kovalam?