Derfor elsker jeg Barcelona

Teresa Solà Barcelona
Teresa poserer med hennes hund Huck foran Casa Mila av Gaudi i Barcelona
I Barcelona åpner det nye steder hele tiden. Været er bra og du kommer til å få nye venner. Vi drømmer også om å skape et nytt land,

Jeg er fra Barcelona og er 56 år gammel. Jeg tenker av og til at jeg bor på på det best tenkelige stedet på jorden. Jeg kjenner meg heldig.

Det er mange grunner til at du bør reise til Barcelona. Byen er hovedstaden i Catalonia som har fostret kjente personer som Dalí, Miró og Gaudí.

Vi katalanere er glade i vår kultur og vår kjøkken. Her spiser vi svært godt. Barcelona er en stor by midt, selv om den er liten i utstrekning. Den ligger mellom hav og fjell.

Her er det mange steder du bør se, men jeg anbefaler at du ikke følger guidenes råd og heller drar ut til bydeler som Gràcia og Sarrià. Der finner du markeder, butikker og steder du kommer til å like.

Det åpner stadig vekk nye barer. Forrige helg oppdaget jeg noen nye steder i Carrer Parlament, alle moderne med et imøtekommende  miljø.

Det gode klimaet er det beste vi har. Det regner lite og vintrene er behagelige. Vi bruker aldri hansker, unntatt når vi kjører moped. Her er det mange som kjører moped.

For å summere det opp. I Barcelona finner du varme, god mat, vennskap, fine butikker og lave priser. Du vil også oppdage vår drøm om å skape et nytt land.

Vil du fortelle om hvorfor vi bør besøke ditt hjemsted? Skriv til [email protected]

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Reisenyheter 26. februar, 2017

Yrkeskravet til modellene i Sports Illustrated er endret. Du kan nå bruke...
Les Mer