Jeg er fra Barcelona og er 56 år gammel. Jeg tenker av og til at jeg bor på på det best tenkelige stedet på jorden. Jeg kjenner meg heldig.

Det er mange grunner til at du bør reise til Barcelona. Byen er hovedstaden i Catalonia som har fostret kjente personer som Dalí, Miró og Gaudí.

Vi katalanere er glade i vår kultur og vår kjøkken. Her spiser vi svært godt. Barcelona er en stor by midt, selv om den er liten i utstrekning. Den ligger mellom hav og fjell.

Her er det mange steder du bør se, men jeg anbefaler at du ikke følger guidenes råd og heller drar ut til bydeler som Gràcia og Sarrià. Der finner du markeder, butikker og steder du kommer til å like.

Det åpner stadig vekk nye barer. Forrige helg oppdaget jeg noen nye steder i Carrer Parlament, alle moderne med et imøtekommende  miljø.

Det gode klimaet er det beste vi har. Det regner lite og vintrene er behagelige. Vi bruker aldri hansker, unntatt når vi kjører moped. Her er det mange som kjører moped.

For å summere det opp. I Barcelona finner du varme, god mat, vennskap, fine butikker og lave priser. Du vil også oppdage vår drøm om å skape et nytt land.

Vil du fortelle om hvorfor vi bør besøke ditt hjemsted? Skriv til [email protected]