Hjemmeferie trenger ikke være kjedelig! Hvorfor ikke benytte anledningen til å finne på noe morsomt og annerledes med noen du er glad i? Det finnes så utrolig mange spennende ting å finne på i nærmiljøet!

 Inneholder annonselenker/Truestory

#1 SPA med venninnene

Kvalitetstid med venninner er kanskje den beste investeringen jeg gjør. Jeg er ikke alltid like flink til å sette av tid til det, men det er uansett alltid like vellykket hver gang jeg arrangerer noe med gode venninner. Enten det er en reise, en middag, eller en dagstur på spa – gjerne inkludert overnatting slik at vi kan kose oss med bobler og god mat sammen.

Øverst fra venstre: Dagsspa på Son Spa (1.290 kroner for lunsj og massasje)| Spa & Brunch på The THIEF (895 kroner for SPA og brunch) | SpaDag på THE THIEF (1.595 kroner for lunsj, massasje og SPA)| Klassisk massasje hos WellMed (I Bergen får du 1 time svensk massasje for 850 kroner)

#2 Gode mat- og drikkeopplevelser

Det er rart med det. I utlandet besøker jeg vingårder og skinkeprodusenter, men på hjemmebane er jeg ikke like flink til å oppsøke kulinariske opplevelser. Det finnes mange spennende matopplevelser på hjemmebane også, og her kan du få øynene opp for en dimensjon av norsk matkultur du kanskje ikke kjente fra før!

Pølsekurs med Anni’s Pølsemakeri – På Mathallen i Oslo lærer du å lage pølser av den beste! Du får 4 kg godsaker – samt ny kunnskap – med deg hjem. Pris: 1.250 kroner

Food tour i Oslo – Kulinarisk vandring i hovedstaden er noe alle bør unne seg. Oppmåte er klokken 13, så her får du både lunsj og middag i ett. Turen varer i ca. fire timer, og du får smake mye nytt og spennende underveis. Pris: 1.100 kroner.

Ølvandring med Oslo Food Tours – Opplev Grünerløkka med ølbrillene på! Her blir du kjent med områdets mikrobryggerier, og selvsagt går den to timer lange turen innom legendariske Schouskjelleren. På hvert stopp tilbys du både tørt og vått, for uten mat og drikke duger helten ikke! En perfekt liten Oslo-opplevelse enten du bor her, eller er i hovedstaden på ferie. Pris: 950 kroner.

Ølsmaking hos Øl Akademiet – Vi holder oss i ølets verden. Det er tross alt sommer og utepils-sesong! Men hvorfor ikke trekke inn, og lære av landets fremste eksperter på det gyldne brygget? Her får du lære hvordan du bruker sansene når du smaker på øl, samt mye annen ølkunnskap som du kan briljere med på neste fest! Pris for 1,5 times ølsmaking: 645 kroner.

Øl- & Matkurs hos Øl Akademiet Har du lyst til å lære enda mer om øl i kombinasjon med mat? Da er dette en perfekt opplevelse – kanskje sammen en du kjenner som er veldig glad i det gyldne brygget? Mini-kurset tar cirka 2,5 time, og arrangeres både i Oslo og Bergen. En 5-retters sesongbasert meny med ulike typer øl er inkludert. Pris: 1.295 kroner.

# 3 Gjør noe helt nytt!

Hvorfor ikke prøve noe du aldri har gjort før i ferien? Ikke bare er det muligheten til å bli kjent med nye mennesker, men også til å ufordre egne grenser. Å pushe seg selv litt gjør godt, og hvis du tar med deg kjæresten eller en god venn, er det ikke så skummelt.

Prøv uteklatring med Klatrekompaniet (pris dagskurs: 1.250 kroner) | Kanotur i Østmarka med Oslo Outdoor (Alt inludert. Pris: 1.800 kroner. Barn halv pris) | Guidet fisketur på Oslofjorden med Oslo Fjordfiske (ta med vennegjengen på proff fisketur i Oslofjorden! Pris: 5.999 for opptil seks personer) | SUP Kurs med 4Elements (Lær deg Stand Up Paddle på Bygdø Sjøbad eller Sognsvann. Yoga på brettet eller standard padling – opp til deg! Pris: 690 kroner) |

#4 Ta en spontan mini-ferie

Det er neste helt utrolig hva man rekker på et par dager hjemmefra! Har du ikke lagt planer for ferien enda, så bør du sjekke hvor enkelt du kan sikre deg en ferie med STORE opplevelser uten å krysse landegrensene!

Moskussafari med din egen guide – Dette drømmer jeg om! Moskusen lever hovedsakelig i de arktiske områdene i Canada og Grønland, men det finnes en liten gruppe med moskuser på Dovrefjell. Snakk om eksotisk! Og for meg er den aller beste måten å se ville dyr på å observere dem i sitt eget habitat – på deres premisser. På denne turen får du med deg en proff guide, og det kan utgjøre hele forskjellen mellom en vellykket safari og en bomtur.

Helikopter Sightseeing i Stryn – Før jeg hadde vært på Vestlandet, syntes jeg det var pinlig å innrømme at jeg aldri hadde opplevd de norsk, verdensberømte fjordene. Det burde være obligatorisk for oss å oppleve vår egen spektakulære natur før vi setter kursen mot sol og bad i Syden! Denne helikopterferden over høydepunkt som Jostedalsbreen, Oldendalen og Nordjord. Velg mellom 30 minutters tur eller 1 time. På den lengste flyr du også over UNESCO-severdigheten Geirangerfjorden. Dette blir fort den vakreste time i ditt liv!

Midnattssolsafari fra Andenes – Har du sett midnattssolen, glemmer du den aldri! Jeg er oppvokst med hyppige reiser til Hammerfest, og det er ikke bare naturfenomenet som gjør dette til en helt spesiell opplevelse. Du kommer til samfunn der døgnet melkes for alt det er verdt. Sove gjør de om vinteren:) Midnattssolen gjør noe med deg!

Spaopphold på Farris Bad – Å sjekke inn på SPA er som å logge seg ut av virkeligheten. Alt blir flytende og forførende, og på Farris Bad bader du i naturlige vannkilder som filtreres i jordsmonnet under Larviks unike bøkeskog. En sanselig opplevelse!

#5 Smal lommebok? Ikke noe problem!

Man trenger gudskjelov ikke være rik for å oppleve store ting. Disse opplevelsene koster under 500 kroner, og blir til sommerens høydepunkt!

Drop-In Badstue i Oslofjorden (Pris: 100 kroner) | Standup & Drinks på Latter (Pris: 440 kroner) | Maling & Moro hos Paint’n Sip Oslo (Pris: 395 kroner)| Privat sjokoladesmaking i Oslo (Pris: 495 kroner)