Hot, hottere, hot yoga i Phuket

Phuket_Hot_Yoga_01
Jeg har testet bikramyoga i Thailand.
Svetten drypper på Kata Hot Yoga-senter utenfor Phuket. Det er førti grader ute, og førti grader inne. Objektivet på kameraet dogger, og det samme gjør speilene.

Dampende trening

Svetten drypper på Kata Hot Yoga-senter utenfor Phuket. Det er førti grader ute, og førti grader inne. Objektivet på kameraet dogger, og det samme gjør speilene. Men det spiller ingen rolle. Ingen av deltakerne på yogatimen har tid til å kaste et blikk i speilet. De er opptatte med å tøye seg ned i dype asanaer (posisjoner), og må pent vente med å ta en slurk av sine medbragte vannflasker til instruktøren sier ifra.

Visste jeg det ikke. Det er mange som trener selvom de er på ferie.
Visste jeg det ikke. Det er mange som trener selvom de er på ferie.

Gi meg gjerne litt soloppgangsyoga på en thailandsk strand, tenker jeg, men å tvinge seg gjennom nitti minutter med hardt kroppsarbeid er hakket for krevende for min indre soltilbeder. Hun som vil på stranda og bade, kanskje ta en kokosnøtt under palmene. Men feriegjestene strømmer til yogastudioet som har fire daglige økter med hot yoga. Eieren av studioet, nederlandske Govert van Lankeren Mattes, instruerer mange av timene selv. Andre ganger kommer det gjesteinstruktører.

En oppned-start på morningen, hvorfor ikke?
Førti grader ute, førti grader inne. Ikke rart svetten siler.
Førti grader ute, førti grader inne. Ikke rart svetten siler.

Uansett er dette et av Phukets mest populære yogasteder, også for utlendinger, og stemningen er god både før, under og etter timen. Og det aller, aller beste? (Utover at hot yoga er bra for blodsirkulasjonen, stresslindring, vektnedgang, muskelbygging og detox, så klart). Vel, det aller beste er at stranda Kata bare ligger tre minutter unna, med løfter om en svalende dypp i havet (og kanskje en thaimassasje!).

Instruktør Govert van Lankeren Mattes foran i fargerik shorts.
Instruktør Govert van Lankeren Mattes foran i fargerik shorts.
Digg med strandmassasje etter endt svetteøkt.
Digg med strandmassasje etter endt svetteøkt.

Her er timeplanen i tilfelle du føler deg fristet:

Time / DateMonTueWedThuFriSatSun
8.00 – 9.30
10.00 – 11.30
17.15 – 18.45
19.15 – 20.45

 

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Istanbul: Om kakerlakker og kleskoder

Istanbul har alt en by skal ha for å gi globetrotteren et...
Les Mer