Hot, hottere, hot yoga i Phuket

Phuket_Hot_Yoga_01
Jeg har testet bikramyoga i Thailand.
Svetten drypper på Kata Hot Yoga-senter utenfor Phuket. Det er førti grader ute, og førti grader inne. Objektivet på kameraet dogger, og det samme gjør speilene.

Dampende trening

Svetten drypper på Kata Hot Yoga-senter utenfor Phuket. Det er førti grader ute, og førti grader inne. Objektivet på kameraet dogger, og det samme gjør speilene. Men det spiller ingen rolle. Ingen av deltakerne på yogatimen har tid til å kaste et blikk i speilet. De er opptatte med å tøye seg ned i dype asanaer (posisjoner), og må pent vente med å ta en slurk av sine medbragte vannflasker til instruktøren sier ifra.

Visste jeg det ikke. Det er mange som trener selvom de er på ferie.
Visste jeg det ikke. Det er mange som trener selvom de er på ferie.

Gi meg gjerne litt soloppgangsyoga på en thailandsk strand, tenker jeg, men å tvinge seg gjennom nitti minutter med hardt kroppsarbeid er hakket for krevende for min indre soltilbeder. Hun som vil på stranda og bade, kanskje ta en kokosnøtt under palmene. Men feriegjestene strømmer til yogastudioet som har fire daglige økter med hot yoga. Eieren av studioet, nederlandske Govert van Lankeren Mattes, instruerer mange av timene selv. Andre ganger kommer det gjesteinstruktører.

En oppned-start på morningen, hvorfor ikke?
Førti grader ute, førti grader inne. Ikke rart svetten siler.
Førti grader ute, førti grader inne. Ikke rart svetten siler.

Uansett er dette et av Phukets mest populære yogasteder, også for utlendinger, og stemningen er god både før, under og etter timen. Og det aller, aller beste? (Utover at hot yoga er bra for blodsirkulasjonen, stresslindring, vektnedgang, muskelbygging og detox, så klart). Vel, det aller beste er at stranda Kata bare ligger tre minutter unna, med løfter om en svalende dypp i havet (og kanskje en thaimassasje!).

Instruktør Govert van Lankeren Mattes foran i fargerik shorts.
Instruktør Govert van Lankeren Mattes foran i fargerik shorts.
Digg med strandmassasje etter endt svetteøkt.
Digg med strandmassasje etter endt svetteøkt.

Her er timeplanen i tilfelle du føler deg fristet:

Time / Date Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
8.00 – 9.30
10.00 – 11.30
17.15 – 18.45
19.15 – 20.45

 

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

3 fantastiske restauranter i Palma

Lammegryte fra Tibet, jordbær fylt med crema catalana og paella med sobrasada...
Les mer