Her har jeg samlet et knippe gode bøker der handlingen er lagt til Venezia. Det er perfekt oppladning før reisen til det som for meg er verdens vakreste by. Ingen over, ingen ved siden av.

Og skal du reise med barn, hjelper det som kjent alltid å ha dannet seg noen bilder av hvor man skal på forhånd. Her er litteratur som gir både barn og voksne lese- og reiselyst!

5 bøker fra Venezia

Barnebok: Mareritt i Venezia av Ingeborg Dybvig 

Bok om Venezia for barn

Clara-mysteriene er en serie der leseren får bli med heltinnen Clara til ulike steder i verden. I Venezia blir «lykkekameraet» som pappa en gang fikk av mamma, stjålet. Clara tar opp jakten på tyven og blir blant annet tatt til fange i en maskefabrikk. Vi følger Clara og hennes redningsmann, den unge Angelo, på flukt gjennom gamle kanaler og trange smug i Venezia. 

Gå ikke glipp av: Bakerst i boka står en rekke tips til hva unge besøkende bare «må» gjøre i denne vakre byen. 

Boken kan kjøpes her

Barnebok: Venezia-mysteriet av Bjørn Sortland

David er på ferie i Venezia med søskenene og foreldrene sine. Det er karneval i byen, og bak snille masker skjuler det seg skumle planer. Oppholdet blir langt mer spennende enn familien hadde tenkt seg, for David kommer midt opp i et kunsttyveri og flere skumle skurker dukker opp.

Boka er en del av en serie kalt Kunstdetektivene, så hvis barna dine liker denne, kan de oppleve lignende spenning i blant annet Oslo, London, Barcelona og Paris.

Gå ikke glipp av: Boken finnes også som lydbok – kanskje noe å høre på i bilen før dere reiser?

Boken kan kjøpes her

Tegneserie: Corto Maltese – Fabelen om Venezia av Hugo Pratt

Dette er tegneserie for voksne, som handler om sjømannen og eventyreren Corto Maltese. Han vender alltid tilbake til «La Serenissima», som Venezia kalles på italiensk. Denne gangen skal han løse gåten som vil vise ham veien til «Salomos kraveben», en skatt skjult i hjertet av en verdslig fabel og ettertraktet av frimurere, mordere og galninger.

Gå ikke glipp av: Minuskel forlag er i ferd med å gi ut hele serien om Corto Maltese på nytt.

Tegneserieheftet kan kjøpes her

Roman: En bønn for Venezia av Marina Fiorato

Året er 1576, og et tyrkisk skip seiler ubemerket inn i Venezia med en dødelig last om bord. I løpet av noen få dager blir hele byen smittet med pest. Dogen er dypt fortvilet over situasjonen og tilkaller arkitekten Andrea Palladio. Han får i oppdrag å bygge den største og mest praktfulle kirken i hele sin karriere som skal være et offer til Gud.

Men med det tyrkiske skipet kom det også en annen gjest til Venezia. Feyra, en ung og vakker legekyndig kvinne, på flukt fra en fortid som sultanens konkubine. Feyra møter Palladios livlege Annibale Cason, og sammen bestemmer de seg for å prøve å redde Venezias innbyggere. Men kan de redde hverandre og kjærligheten?

Gå ikke glipp av: Besøk kirken Il Redentore når du er i Venezia. Det er denne kirken boken er basert på, og du kan oppleve verker av Tintoretto, Veronese og Bassano.

Boken kan kjøpes her

Roman: Jordmoren fra Venezia av Roberta Rich

Vi er i 1600-tallets Venezia. Jødiske Hannah Levi er kjent over hele byen som en dyktig jordmor. Når en kristen greve banker på døren hennes og trygler om hjelp for sin fødende kone som holder på å dø, er Hannah tvunget til å ta en vanskelig avgjørelse. Ikke bare er det forbudt for jøder å gi medisinsk behandling til kristne, det straffes også med tortur og døden. Men hun vet at med den enorme pengesummen som greven tilbyr henne kan hun kjøpe fri sin ektemann, Isak, som har blitt solgt som slave på Malta. Kan hun redde moren og kan hun redde det lille barnet som skal bli arvingen til greven? Og kan hun redde seg selv og Isak og deres fremtid uten å fare for livet til alle i gettoen?

Gå ikke glipp av: Ghettoen i Venezia er Europas eldste jødeghetto, og er fortsatt et spennende sted å besøke i dag.

Boken kan kjøpes herB

Les også: Hvorfor koster det 330 kroner for to kaffe på Caffè Florian?