Vi følger som vanlig reiseverdenen med haukeblikk, og her er et dryss av lettbente reisenyheter du rekker å lese over en morgenkaffen.

Airbnb: nå også med opplevelser

Det kan virke som om ingen søndag er komplett uten at vi rapporterer om Airbnbs påfunn. Denne uken har selskapet holdt sin AIRBNB OPEN, en tredagers samling der ansatte, utleiere og kjendiser som Gwyneth Paltrow og Ashton Kutcher møtes.

sondag_airbnb
Denne uken lanserte Airbnb sine nye opplevelser.

En av de store nyhetene, som allerede ligger live ute på Airbnb.com, er at du nå ikke bare kan booke tak over hodet, men også arrangere spennende opplevelser på reisen. Bli med på teater workshop i LA, lær å lage en perfekt gin i Detroit, bli en geloato-connoisseur i Firenze eller lær deg kunsten å danse burlesque i Paris.

sondag_burlesque_paris
Oh, la la! For 130 euro kan du lære deg å danse burlesque i Paris.

Mulighetene er uendelige, og Airbnb’s administrerende direktør, Brian Chesky, understreker at opplevelsene ikke er vanlige guidede opplegg: «Her kan man finne de unike opplevelsene, og alle er basert på at deltakerne faktisk deltar. Magien hos Airnbn ligger fortsatt i møter mellom mennesker, sier Chesky.

Vi pakker boaen, stiletthælene og glitter-bh’en, og setter kursen for Emilies burlesqueopplevelser!


Lysfest i London

Skal du til London på førjulsshopping? Ja, for du har sikkert fått med deg at pundet er lavt? I fjor på denne tiden kostet ett britisk pund litt over 13 kroner. I dag koster det 10,63 kroner, så pengene strekker litt lenger både på Harrods og Selfridges. Men er du først i London, må du ta turen til Kew Gardens.

kew gardens
Lys i førjulstiden. Dra til Kew Gardens, da vel!

De åpner sitt fantastiske julelysshow onsdag den 23. november, og du kan forvente et botanisk eventyrland med laserstråler over vann, en romantisk lystunnell, en velduftende hage med levende lys og selvsagt er julenissen og alvene hans på plass i North Pole village. Knask på typisk engelsk julegodt som mince pies og pigs in a blanket, og kjenn på julemagien!

Her kan du lese om inngangspriser og åpningstider.


Two «from Santa with love» please!

sondag_london
Forest on the Roof er en herlig avstikker fra juleshoppingen på bakkeplan.

Vi holder oss i London, ettersom så mange av dere setter kursen dit i disse dager. Og gjett hva? I denne deilige metropolen har de skjønt at takterrasser og utendørs servering ikke er forbeholdt sommerhalvåret. Forest on the Roof er et utmerket eksempel på at du kan nyte ettermiddagsdrinken din utendørs, og hva kan vel passe bedre enn en «From Santa with Love»? Den består av Jameson whiskey, Campari, grapefruktjuice, sukkersirup, lime juice og bitter kirsebær, og varmer deg garantert opp. Forest on the Roof serverer også deilig mat, med fokus på solid vintermat som vilt og varmende kjøttretter.  Her føler du deg mer i Alpene enn et steinkast fra Oxford Street.

Adresse: Selfridges, 400 Oxford Street, London

 


Lyst til å lese flere førjulstips til Londonturen? Vibeke har gått opp løypa.