18. desember 2016

Bortebest_Sondag_08
Shoppingsliten i New York? Skrubbsulten i London? Eller kanskje er du så heldig å planlegge en tur til Venezia? Her er ukens reisenytt!

Shoppingsliten i New York? Skrubbsulten i London? Eller kanskje er du så heldig å planlegge en tur til Venezia? Her er ukens hendige reisenyheter.

Britaliensk restaurant åpnet i London

Nyheter_Luca_RichardChambers
Richard Chambers tryller med italienske og britiske råvarer.

Luca har åpnet dørene sine i Londons Clerkenwelldistrikt, og er du glad i italiensk mat kombinert med de aller beste råvarer, så bør du reservere et bord til neste Londontur. Teamet bak Luca er de samme som har skapt Michelinrestauranten The Clove Club i Shoreditch, og vi får vann i munnen av å lese menyen!

Nyheter_London_Luca
Britaliensk meny som slett ikke har michelinpriser.

 

Har du ikke lyst på en full middag, kan du henge i baren i beste aperitivostil, og nibble på småretter som parmesan, oliven fylt med kaninpølse, parmaskinke, caponata, bløtkokte andeegg, osv.


Hengekøyer i New York

Mange er på juleshopping i New York i disse dager, og da kan det være greit å vite at det finnes et sted du kan slenge deg nedpå og hvile ut mellom slagene. Stedet er rett foran det ikoniske Flatiron-bygget, og heter Flatiron Sky-Line. Det er en kunstinstallasjon som innbyr til hvile, med seks oppspente hengekøyer der du kan nyte synet av blant annet Empire State Building og Flatironbygget uten å brekke nakken. Installasjonen blir stående gjennom hele julen.

nyheter_NewYork_Flatiron
Foto: Kerimbozkurt/Afxnicol

Venezia får sin første miljøvennlige vannbuss

Man skulle kanskje tro at en by strippet for biltrafikk slapp unna den verste forurensingen? Men faktum er at båtene i Venezia står for 45% av byens forurensingsnivåer, og de europeiske sikkerhetsstandardene for trygg luftkvalitet har blitt oversteget hele 52 ganger i år. Denne uken hadde den elektriske vaporettoen (vannbussen) La Scossa sin jomfrutur på kanalene, og ordfører Luigi Brugnaro er med rette stolt over at en historisk by som Venezia omfavner moderne teknologi for å verne om miljøet.

Nyheter_Venezia_Alilaguna
Snasen liten vannbuss som skal frakte deg og meg fra Marco Polo-flyplassen til sentrum.

Vi i Bortebest skulle ønske at han også tok grep for å begrense cruisetrafikken som pløyer gjennom byen daglig, men vi mistenker at det står for mye penger på spill…

Dette har vi skrevet om tidligere: Vi må redde Venezia. Ja, du og jeg!

 

 

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Spørsmål Venezia, Madeira, Roma, m.m

Takk for alle spørsmål! Vi gjør vårt beste for å gi gode...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *