Pressetur/Visit Denmark

Sorry, bikinikropp, men du settes på vent til neste uke!

I dag setter jeg kursen for Danmark, og nærmere bestemt øya Fyn. Her skal jeg fråtse i alt som er godt i tre dager til ende!

Dette er kroene og restaurantene jeg skal besøke:

Falsled Kro

Typisk dansk stråtak, 500 år gammel historie i veggene og menyer utformet av den kjente kokken Per Hallundbæk. Det skal mye til for at dette skal bli galt.

Falsled Kro er en av Danmarks eldste kroer, og takket være en enorm kjøkkenhave er de nærmest selvforsynt med urter og grønt. Sånt pirrer nysgjerrigheten min, så dette gleder jeg meg til! Jeg skal både spise middag og overnatte på Falsled Kro.

Stella Maris

Dette hotellet ble kåret til Danmarks beste hotell i 2016, så forventningene er skyhøye når jeg sjekker inn her på fredag. Det blir middag i restauranten, så det gjelder å ikke fråtse for heftig når jeg skal innom Konnerup Chocolade tidligere på dagen…

Pasfall

Lørdag blir det lunsj på Pasfall, som er en franskinspirert restaurant i latinerkvarteret i Odense. Her skal jeg smake hva kjøkkensjef Thomas Pasfall tryller frem på kjøkkenet. Det går jo an å håpe at han trikser inn litt ekte Odensemarsipan i desserten…

Gudskjelov er det lagt inn en gåtur i programmet etter lunsj, for å oppleve H.C Andersens vakre by. Forhåpentligvis rekker jeg å la maten synke før det blir middag på Lieffroy i Nyborg.

Lieffroy

Lørdag kveld skal jeg nyte en god middag på Lieffroy, og jeg har gjort min research og kjenner allerede nå at dette blir et høydepunkt. Hør bare hva sjefskokk Patrick Lieffroy skriver om «gamle sirkushester og lukten av sagmugg» på restaurantens hjemmeside:

Min far, Jean Louis, var jo egentlig gået på pension, men sagde alligevel ja til at være med i vores projekt – også bag gryderne i køkkenet. Der er noget med gamle cirkusheste og lugten af savsmuld.

Sammen har vi skabt Restaurant Lieffroy med det mål at holde kvalitetsniveauet kompromisløst højt og prisniveauet nede på jorden.

Jeg elsker det!

Jeg har kun pakket klær med plass til en ekstra stor festmåltidsmage, så nå gjenstår det bare å si at jeg håper dere blir med på den kulinariske reisen!

Heng gjerne med på live oppdateringer på Instagram og Snapchat:)

snapchat