30. oktober 2016

Bortebest_Sondag_06
Tør du å sjekke inn på The Shining-hotellet? Vi må selvsagt lage en litt grøssende nyhetsoppdatering nå som Halloween er rett rundt hjørnet.

Slutt på Airbnb i NY

Vi elsker hvordan Airbnb har revolusjonert overnattingsmulighetene våre på reise. Men ting er i endring, og denne uken har guvernøren i New York, Andrew Cuomo, lagt ned forbud mot utleie av hele leiligheter på Airbnb. Utleiere risikerer 1.000 dollar i bot, og 7.500 dollar (62.000 kroner) hvis man blir tatt igjen.
venezia_airbnb2
Airbnb har revolusjonert vår måte å reise på. Nå har New York satt en stopper for utleievirksomheten. Bildet er fra min forrige Airbnb-overnatting i Venezia.
Dette betyr i praksis at det blir færre New York-leiligheter å velge mellom på Airbnb, men det er fortsatt lov å leie ut et soverom, slik tjenesten opprinnelig startet i 2008. Huseiere har også lov å leie ut hele huset på Airnbn.

 Blikket vi alle kjenner

sharbat-gula-copyright-steve-mccurry
Dette bildet er en av National Geographis mest ikoniske forsider opp gjennom tidene. Foto: Steve McCurry.

Sharbat Gula, den afghanske jenta som Steve McCurry fotograferte for National Geographic i 1985 ble denne uken arrestert i Pakistan for å ha falske ID-papirer. Hun risikerer opptil fjorten års fengsel eller å deporteres tilbake til Afghanistan. Fotografen vil nå hjelpe, og opplever massiv kritikk fordi han ikke har hjulpet henne ut av elendigheten før, men tvert i mot tjent seg rik og berømt på hennes ansikt.

sharbat-gula-twitter

Her er Sharbat Gula under arrest i Peshawar i Pakistan. Twitter koker over av mennesker som følger hennes sjebne.

 


Huttemegtu, Halloween!

Det er kanskje litt i seneste laget å reise bort på Halloween i år, ettersom dagen feires i morgen, men du kan jo alltids begynne å planlegge neste års tur.

Interpid traveler tilbyr ti dager i Romania – i Draculas fotspor – for 1.195 euro per person.

Eller hva med å overnatte på The Stanley Hotel i Colorado, der Stephen King ble inspirert til å skrive The Shining, du vet, den som ble filmatisert med Jack Nicholson i hovedrollen.

the-shining

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
, , ,
Mer fra Vibeke Montero

Derfor må du til Little Havana

Hola guapa! sier de i Little Havana. For selvom vi er i...
Les Mer