30. oktober 2016

Bortebest_Sondag_06

Slutt på Airbnb i NY

Vi elsker hvordan Airbnb har revolusjonert overnattingsmulighetene våre på reise. Men ting er i endring, og denne uken har guvernøren i New York, Andrew Cuomo, lagt ned forbud mot utleie av hele leiligheter på Airbnb. Utleiere risikerer 1.000 dollar i bot, og 7.500 dollar (62.000 kroner) hvis man blir tatt igjen.
venezia_airbnb2

Airbnb har revolusjonert vår måte å reise på. Nå har New York satt en stopper for utleievirksomheten. Bildet er fra min forrige Airbnb-overnatting i Venezia.

Dette betyr i praksis at det blir færre New York-leiligheter å velge mellom på Airbnb, men det er fortsatt lov å leie ut et soverom, slik tjenesten opprinnelig startet i 2008. Huseiere har også lov å leie ut hele huset på Airnbn.

 Blikket vi alle kjenner

sharbat-gula-copyright-steve-mccurry

Dette bildet er en av National Geographis mest ikoniske forsider opp gjennom tidene. Foto: Steve McCurry.

Sharbat Gula, den afghanske jenta som Steve McCurry fotograferte for National Geographic i 1985 ble denne uken arrestert i Pakistan for å ha falske ID-papirer. Hun risikerer opptil fjorten års fengsel eller å deporteres tilbake til Afghanistan. Fotografen vil nå hjelpe, og opplever massiv kritikk fordi han ikke har hjulpet henne ut av elendigheten før, men tvert i mot tjent seg rik og berømt på hennes ansikt.

sharbat-gula-twitter


Her er Sharbat Gula under arrest i Peshawar i Pakistan. Twitter koker over av mennesker som følger hennes sjebne.

 


Huttemegtu, Halloween!

Det er kanskje litt i seneste laget å reise bort på Halloween i år, ettersom dagen feires i morgen, men du kan jo alltids begynne å planlegge neste års tur.

Interpid traveler tilbyr ti dager i Romania – i Draculas fotspor – for 1.195 euro per person.

Eller hva med å overnatte på The Stanley Hotel i Colorado, der Stephen King ble inspirert til å skrive The Shining, du vet, den som ble filmatisert med Jack Nicholson i hovedrollen.

the-shining

Vibeke Montero
 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet...

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *