Fra utlandet – med kjærlighet
7 trender vi har spottet i utlandet i den yngre bronsealderen, som endelig har funnet veien til lille Norge!
7 trender vi har spottet i utlandet i den yngre bronsealderen, som endelig har funnet veien til lille Norge!
Hva hadde lille Norge vært uten det store utland? Jo, en gjeng navlebeskuende oljemillionærer, brautende skipsfartmagnater og trauste bønder. Glem gründerne som har tatt med seg ideer fra utlandet, og bakt dem inn i trendy miljøer på Løkka og Tøyen.
Det er nemlig ikke så veldig lenge siden det var umulig å få seg en latte i Oslo (cirka 25 år siden), og jeg husker godt hvordan «alle» drakk halvlitere med Ringnes på nittitallet. Nå er feminine snitt med øl fra diverse mikrobryggerier stadig mer populært.
Så hurra, hurra, hurra for det store utland, og all inspirasjon vi henter derfra og tar med hjem til lille Norge!
Ingas favorittrett, etter at hun oppdaget det i Lima i cirka 2000-01. Man finner varianter av ceviche over hele Sør-Amerika. Den er populær både i Ecuador, Mexico og Chile. Nå, femhundre år senere, har vi endelig fått øynene opp for ceviche i Norge også, en rett basert på rå fisk som marineres i limejuice og rødløk. Det finnes et par gode peruvianske restauranter i Oslo der du kan smake skikkelig god ceviche: Aymara og Piscoteket. Matgale Tjodunn har selvsagt vært ute og smakt på godsakene. Les rapporten hennes fra Aymara her.