Derfor bør du besøke Karasjok

Margrethe
Margrethe Anti mener hjembygda Karasjok er det fineste stedet i verden. Foto: Privat
HJEMME BEST: Hundekjøring om vinteren, fiske om sommeren er to av minst tusen grunner til å reise til Karasjok i Finnmark ifølge Margrethe Anti.

Hundekjøring om vinteren, fiske om sommeren er to av minst tusen grunner til å reise til Karasjok ifølge Margrethe Anti.

– Det er tusen grunner til å reise til Karasjok, sier Margrethe Anti til Bortebra.no

Hun har jobbet som jurist i Tromsø i noen år, men flyttet nylig tilbake til hjembygda Karasjok i Finnmark.

– Her finnes fantastisk gode muligheter for friluftsliv alle årstider. Mørketiden bringer nordlys og fargespill på himmelen til tross for at sola er borte. Du kan drive med undekjøring og scooterkjøring i fantastisk viddelandskap vinterstid. Det er skimuligheter både i lysløype og til fjells. Vi bruker isen på elven som ferdselsåre med både ski, scooter og hundespann.

Våren er den fineste tiden for å være ute.

– Dagene er milde og lange, nettene er lyse. Isfiske er populært. Sommerstid kan du fiske laks i verdens vakreste vassdrag, og fjellvannene byr på blant annet røye og ørret som kan stekes fersk på bål, rett fra vannet. Når det går mot høst kommer multebærene, viddas gull, etterfulgt av blåbær og tyttebær. Hjemmelaget syltetøy smaker definitivt best, og multebær gir deg grunnlag til å lage mange gode desserter til julemiddagen, for eksempel pannacotta med multecoulis.

Men den største opplevelsen er nok det å kunne reise ut på vidda med reindriftsutøverne.

– Du kan se reinflokken og kanskje til og med prøve å kjøre med rein.

Vil du fortelle om hvorfor vi bør reise til ditt hjemsted? Skriv til oss på [email protected]   

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Bortebest.no på God morgen, Norge

Vi har har blitt kløpet og tafset på i arabiske land. Nå...
Les Mer