Disse 5 unike Airbnb-perlene i Oslo er håndplukket av meg – til deg. Kuratert, kunne jeg kanskje ha sagt, hvis jeg var fin på det. Oslo er byen jeg har vokst opp i, og er utrolig glad i. Alle disse husene byr på det lille ekstra, og de ligger i mine absolutte favorittstrøk. Det er nesten sånn at jeg får lyst til å dra på ferie i egen by!

1. Med føttene dinglende i fjorden

Denne strandhytta utenfor Oslo kan du leie på Airbnb.

Denne nusselige strandhytta er som sakset ut av et interiørblad. En oase like nedenfor Nordstrand, med kort vei inn til sentrum (12 min med buss).

Hytta har tre soverom, og det er god plass til fantastiske utendørsmiddager med DEN utsikten.
Hytte ved Oslofjorden til leie på Airbnb.
Det blir ikke mer idyllisk enn dette – 12 minutter fra Oslo sentrum.

Her tar du morgenbadet fem skritt fra frokostbordet. Priseksempel: 3 047 kr per natt.

Du finner strandhytta her

2. Damstredet – sentral nostalgi

Damstredet ligger i den historiske indrefileten i Oslo. Her finner du Kjerstis søte, lille hus.

Er drømmeferien din å bo sentralt og sjarmerende i Oslo? Da er dette midt i blinken for deg (og kanskje familien?). Om du ikke kjenner Damstredet fra før, så er det bare å glede seg. Her ligger skakke trehus side om side, og har sett mer enn deg og meg til sammen. De har blant annet sett Henrik Wergeland spasere forbi mens han bodde i nummer 1 i et par år før han flyttet til Grotten.

Bakgårdskos midt i Oslo? Javisst!

Grünerløkka ligger i gåavstand, og det samme gjør Vulkan med sin spennende mathall. Du finner også restauranten HYDE i nabolaget. Den drives av de samme gründerne som sto bak den ikoniske restauranten Pjoltergeist, som for øvrig holdt til i de samme lokalene.

Det gamle trehuset fra begynnelsen av 1800-tallet er koselig og familievennlig.

Perfekt for deg som vil ha en langhelg i Oslo med gåavstand til alt! Priseksempel: 1 256 kr per natt.

Du finner det koselige trehuset her

3. Drømmehuset i Ullevål Hageby

Hvem vil vel ikke bo i Ullevål Hageby?

Har du spilt monopol, så vet du at Ullevål Hageby er selveste rosinen i pølsa. Diamanten i smykket. Safranen i lussekatten. Her bor den kulturelle fiffen, og jeg forstår dem godt!

De sjarmerende gråbrune murhusene ble bygget mellom 1918 og 1926.

Dette huset er stort! Det er god plass til seks gjester, og man har to etasjer å kose seg i. To striglede etasjer, der det er tydelig at beboerne er mer enn gjennomsnittlig opptatt av et nostalgisk interiør.

Ullevål Hageby er et utrolig hyggelig boligstrøk, der du har kort vei til trivelige serveringssteder som Lofthus Samvirkelag og Åpent Bakeri på Damplassen.

Hagebylivet går sin gang i sommersol på Damplassen.

Her har du muligheten til å feriere med venner eller familie i et av Oslos vakreste strøk.

Priseksempel: 1 575 kr per natt.

Du finner det vakre hagebyhuset her

4. Urban puls på Sørenga

Fra denne kåken har du utsikt over land og strand.

Sørenga er for Oslo det Canal Saint-Martin er for Paris. Et sted der du kjenner forbindelsen med vannet, uten at snobbefaktoren blir for høy. Denne leiligheten er stor – med plass til åtte – så her kan du ta med hele familien på storbyferie.

Skumringstimen er ekstra vakker fra denne stuekroken.

Det har dukket opp mye nytt på Sørenga det siste året, blant annet det ferskeste restaurantkonseptet til Andreas Viestad, som heter Salome. Her dyrker de det venetianske mat- og vinkonseptet bacaro. Fra Sørenga er du i gåavstand til den pulserende badstukulturen som setter sitt preg på indre Oslofjord – en opplevelse for kropp og sjel!

Dette er en topp moderne leilighet som passer for deg som vil nyte det beste designbyen Oslo har å by på. Operaen, den nye hovedfilialen til Deichmanske bibliotek og ikke minst, Sørenga sjøbad ligger i umiddelbar nærhet.

Priseksempel: 3 600 kr per natt.

Du finner utsiktsleiligheten i Sørenga her

5. «Mini-Farmen» i Holmenkollen

I denne koselige hytta glemmer du at du er i storbyen.

Jeg skryter ofte til utenlandske venner av hvor priviligerte vi er i Oslo, som har skogen og fjorden så tett på. I denne tradisjonelle hytta, som opprinnelig ble bygget i Valdres i 1850, får du følelsen av å reise i tid. Det er som å sjekke inn på ditt private, lille Farmen-opphold.

Nasjonalromantikk på toppen av Oslo. Det er plass til to voksne i hytta.

Her er du i gåavstand til Holmenkollen og Skimuseet, samtidig som det kun er 5 minutter å gå til nærmeste T-banestasjon. Standarden er landlig (enkel), men sengene er komfortable, og det er varme i badegulvet.

Hytta har egen inngang.
Hvem trenger TV når du kan se det sprake i peisen?

Dette passer for deg som vil ha en litt annerledes storbyferie med kort vei til flotte naturopplevelser. I tillegg har eieren ordnet en deal med Holmenkollen Park Hotel Spa, der du får halv pris på Spaets bassengområde med boblebad. Sånne små detaljer må man jo elske!

Priseksempel: 850 kr per natt.

Du finner den koselige hytta i Holmenkollen her