I dag åpnet den splitter nye taxfree-butikken i ankomsthallen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Og her er det bare å glede seg! For alle vet jo at det er når man kommer tilbake til Norge igjen at man virkelig har behov for taxfree-kvota. Det er da man har knust parfymen på marmorgulvet på badet i Kreta. Det er da man har blitt vant til å drikke vin til lunsjen, og lagt seg til økologiske matvaner.

Dette blir nytt:

• Egen «herreavdeling» med dufter for menn

• Betydelig større kosmetikkutvalg for kvinner

• Vesentlig bedre vinutvalg, med 200 flere viner

• Flere lokale og økologiske produkter

• Eget område for mikrobryggerier

• Nytt kassasytem med 43 kasser mot dagens 28

• Flere norske varemerker

Gardermoen_taxfree2

Den nye butikken blir mer enn dobbelt så stor som i den opprinnelige. Størrelsen gir bedre plass for kundene, mindre køer og plass til et bredere vareutvalg. Butikken utvides i forbindelse med redesignet av nye Oslo Lufthavn.

700 nye varer

– Dette blir en unik handleopplevelse i lysere, hyggeligere og luftigere omgivelser. Jeg håper kundene våre kan gå rundt med lave skuldre. Størrelsen betyr også at vi kan utvide vareutvalget vårt betraktelig, med 700 nye produkter i alle de typiske taxfree-kategoriene, sier administrerende direktør i Travel Retail Norway, Håkon Fjeld-Hansen.

Den nye taxfree-butikken er utformet slik at den fremstår som ny og moderne samtidig som at helhetsinntrykket er i tråd med resten av flyplassen. Brede «handlegater» gjør det lettere og mer oversiktlig å navigere mellom de ulike varegruppene.

Vesentlig bedre vinutvalg

– Dette blir taxfree som man aldri har opplevd før i Europa. Nå har vi et bredt utvalg av varer og ansatte med ekspertise på det de jobber med. Dette blir en butikk som gjør at du ikke har lyst til å komme deg raskest mulig avgårde. Jeg garanterer store handleopplevelser, sier Fjeld-Hansen.

I tillegg vil Travel Retail Norway satse på flere lokale og økologiske produkter, samtidig som de vil tilby et vesentlig bedre vinutvalg. Utvalget av kosmetikk for kvinner blir også mye større i den nye taxfree-butikken. Kassasystemet blir nytt, med førtitre kasser mot dagens tjueåtte.

Juhu, sier vi! Endelig en grunn til å glede seg til å komme hjem fra ferie!