Alt du lærer vil du få bruk for en dag, sier jeg ofte til barna mine. Særlig når de klager over kjedelige lekser. Hvem hadde f.eks trodd at italiensktimene jeg tok i ett år skulle komme til nytte. Ikke jeg! Nå begrenser italiensken min seg til innpuggede setninger som «Jeg ser alle fotballkampene på TV», «To øl og en appelsinbrus, vær så snill» og «Jeg møter aldri noen sporty, unge gutter».

Har jeg fått bruk for dem? Gjett om! For selv om jeg ikke kan si så mye, så har det vært en ice breaker i mange møter med italienere. At vi fortsetter samtalen på engelsk spiller ingen rolle.

Nå har nettsiden BigSevenTravel nettopp lansert oversikten over verdens mest sexy språk. Eller det vil si, de har kalt den verdens mest sexy aksenter. På topp finner du Kiwi, altså det som snakkes på New Zealand.

Norsk med på listen

Og hvis du lurte på om norsk er med på listen, så har vi sneket oss med. På en 37. plass med beskrivelsen «The Norwegian accent has a sort of sing-song effect to it«. Det er usikkert hvilken aksent de har tatt stilling til. Dansk ligger på 16. plass og svensk er ikke med i det hele tatt. Forstå det den som kan.

Kan du mer enn å bestille en drink på et utenlandsk språk?

HER ER SPRÅKENES MISSEKÅRING – TOPP TI

  1. Kiwi – Det ligner på australsk, men new zealanderne har en helt egen og veldig sjarmerende måte å snakke på.
  2. Sørafrikansk – Den sørafrikanske engelsken er noe for seg selv. Har du hørt den?
  3. Irsk – Irene kan være vanskelige å forstå, men du verden så fint det høres ut når de snakker.
  4. Italiensk – Selvsagt må dette lidenskapelige språket med på topp-ti-lista!
  5. Australsk – Det er som om australerne utstråler sin avslappede holdning til livet gjennom den herlige melodien i språket. Hugh Jackman kan få slå på tråden til meg når som helst.
  6. Skotsk – Hvem kan motstå en skotte med bred aksent?
  7. Fransk – Fransk kalles ikke «the language of love» for ingenting!
  8. Spansk – Dette latinske språket må med! Tenk bare på Enrique Iglesias, eller faren hans om du vil.
  9. Amerikansk fra sørstatene – Sørstatsaksenten scorer høyt på denne lista. Bare tenk på Dolly Parton:)
  10. Brasiliansk – Det høres ut som en bossa nova når brasilianerne uttaler sin portugisisk med italiensk rytme.

Og i tilfelle du lurer på hvilke av disse tre jeg kan, så er det irsk, fransk og spansk – og som sagt, tre setninger på italiensk.

Her er forresten en liten videosnutt der jeg briefer med spanskkunnskapen min.

[yotuwp type=»videos» id=»y3vVSXwzCjg» ]