Sjokoladekakestedet i St. Ives

BB_St.Ives
Bli med til Fenella i St. Ives i Cornwall, sydvest i England.

I fjor var jeg på reportasjereise i Cornwall, sørvest i England sammen med den flinke fotografen Nadia Norskott. Vi kjørte rundt fra by til by. I St. Ives var gatene så trange at det var umulig å ta seg fram og ikke minst parkere. Så fikk vi gleden av kjøre med drosjesjåføren Brian. Han fortalte om alt du kunne se og gjøre i den vakre, vesle kystbyen.

– Vet du at Fenella på Headland House Bed & Breakfast har byens beste kaker, sladret han.

Så vi dro for å sjekke. Og han hadde helt rett.  Fenellas kaker er mektige saker. Hver ettermiddag er det te med kaker og kos. Ja, de har faktisk en «snug lounge». Det er en stue med bøker, blader, spill, bar og kaker. Utenfor har hun en «villhage» med lavendel. Og utsikten, vel, det er kanskje den andre grunnen til å komme hit. Fenella og Mark Thomas kom selv til St. Ives fra London for noen år siden. De ønsket et roligere liv for seg selv og datteren.

– Vi kjøpte derfor et gammelt bed & breakfast og pusset det opp. Her kan vi slippe henne ut uten å bekymre oss for kriminalitet eller dårlige miljøer, fortalte Fenella.

På landeveien i Cornwall

Du er nært havet på Headland House, og det synes på interiøret.
Du er nært havet på Headland House, og det synes på interiøret.

Bad til å trives i.
Bad til å trives i.

Huset er holdt i lyse toner, med mange maritime innslag. Alt er nyvasket, rent, friskt og gjennomtenkt. Fenella er en dame som ikke liker å ha det sjuskete.

– Vi stenger i de stille vintermånedene. Da maler vi alle rommene så det ser friskt ut til feriegjestene kommer tilbake og byr på kake.

Med mye kake er det godt å vite at det er kort vei til strendene. Da er det bare å hive seg uti. Svømme. Kjenne sola brenne. Ja visst, for i St. Ives er du nesten i Syden.

Denne sommeren skal Nadia og jeg igjen på tur til Sør-England. Vi gleder oss.

Adresse: Headland Road, Carbis Bay. St. Ives
Nett: Headland House

Få massasje, manikyr eller hudbehandling på lekre St. Ives Harbour Hotel & Spa. Anlegget har svømmebasseng, boblebad og badstue. Vil du trene, har du mange spennende muligheter: Vanntrening, yogacise (en blanding av yoga og pilates) og zumba. (www.stives-harbour-hotel.co.uk).
Få massasje, manikyr eller hudbehandling på lekre St. Ives Harbour Hotel & Spa. Anlegget har svømmebasseng, boblebad og badstue. Vil du trene, har du mange spennende muligheter: Vanntrening, yogacise (en blanding av yoga og pilates) og zumba. (www.stives-harbour-hotel.co.uk).

Dette er St. Ives

St. Ives er en bitteliten, oversiktlig by. Her bor det 12 000 mennesker, men i sommermånedene er det til en hver tid minst dobbelt så mange her.
Du trenger ikke transport for å komme deg rundt. Små, trange og ofte bratte gater kan imidlertid by på utfordringer dersom du er dårlig til bens. Det er heller ikke lett å ta seg rundt med bil fordi gatene er så smale.
Det er fire strender i byen. Alle har fin, lys sand.  Topp badeforhold for hele familien.
* Byen har levd på fiske og gruvevirksomhet, men i dag er nok turisme viktigste inntektskilde.

Les mer: www.stives-cornwall.co.ukwww.visitcornwall.co.uk

Spørsmål eller kommentarer? Skriv til [email protected]

 

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Mer fra Inga Ragnhild Holst

Stille øyeblikk i Lingyin-tempelet i Hangzhou

Her skal sjelene få tilfluktsrom.
Les Mer