Sånn tar du vare på huden og håret i sola

Sommer 05 - Sånn tar du vare på huden og håret i sola
Både hår og hud fortjener litt ekstra pleie under solen.
Sol og salt hører sommeren til. Men det gjelder å beskytte håret og huden. Her er produktene som redder min sommerhud og mitt sommerhår.
Sponset produkt: Dermalogica

Solskinn, saltvann, sand og klor kan by på en utfordring for både håret og huden. Særlig hvis du ferierer på sydlige breddegrader der effekten er tidobbel. Minst!

Jeg har – etter mye prøving og feiling i løpet av fjorten somre i sør-Spania – funnet ut at følgende fungerer:

Hudpleie i solen

#1 Ansiktskrem med faktor

Sommer 06 - Sånn tar du vare på huden og håret i sola
Dermalogicas “Dynamic Skin Recovery spf50” er en fantastisk dagkrem som motvirker og minimerer aldring av huden.

Jeg har brukt Dermalogicas produkter i en årrekke, og etter at jeg, kremt, bikket førti, så har jeg brukt deres AGE SMART serie. Den er helt suveren, og nå om sommeren er dagkremen Dynamic Skin Recovery perfekt. Den har nemlig faktor 50, og jeg merker hvordan huden straks ser litt friskere ut etter å ha påført denne.

#2 Skikkelig solfaktor i ansiktet

Som nevnt ovenfor har Dynamic Skin Recovery solfaktor 50, og den holder derfor hvis jeg skal jogge en tur eller bare ta en kaffe på strandbar. Skal jeg derimot tilbringe hele dagen på stranden, bruker jeg en solkrem i tillegg. Denne sommeren har jeg testet Dermalogicas solkrem for første gang, og den har blitt en ny favoritt. Mest fordi jeg merker at den oppfører seg mer som en vanlig ansiktskrem på huden, uten å bli fet eller klissete. Jeg har aldri likt følelsen av å smøre inn en kokosduftende krem på huden i ansiktet, og denne solkremen er helt nøytral i duften. Dessuten trekker den fort inn i huden, og – bank i bordet – jeg har ikke blitt brent på nesa hittil i år! Jeg har heller ikke fått irriterende småkviser i ansiktet som jeg av og til får av andre solkremer.

Sommer 07 - Sånn tar du vare på huden og håret i sola
Denne solkremen med faktor 50 har vært fast følge i strandveska i sommer.
Sommer 08 450x600 - Sånn tar du vare på huden og håret i sola
Solkremen oppleves som en god hudkrem, og tåler en dukkert.

Her kan du lese mer om Protection 50 Sport, som den heter. Den har som navnet tilsier solfaktor 50, og er vannresistent i opptil 40 minutter.

#3 Hvis du blir brent

Noen ganger sovner man i sola, eller man bader så mye at solkremen ikke makter å gjøre jobben lenger. Da tar det ikke mange minuttene før man blir brent. Hvis det skjer meg, sørger jeg for å ta en skikkelig god fuktighetsmaske når jeg kommer hjem fra stranda. Da er det som om den brente huden “fester” seg tilbake i resten av hudlagene igjen, og du unngår å flasse på nesen! Jeg sørger også for å smøre rikelig med fuktighetskrem på de brente områdene i flere dager etterpå.

Hårpleie i solen

#1 Faktorspray i håret

Helt siden jeg begynte å tilbringe lange sommere under spansk sol, har håret sakte men sikkert blitt tørrere og tørrere. Det er ikke uten grunn at sist jeg var i Marokko, forsynte en av kamelene seg av høysåta mi. For ja, det er det håret ligner på – HØY! Ha ha!

Sommer 09 - Sånn tar du vare på huden og håret i sola
Husk faktor til håret!

Derfor er det helt nødvendig for meg å bruke faktor i håret såvel som på kroppen, og de siste par årene har valget falt på Rene Furterers spray. Den kan kjøpes på Strawberrynet i Norge, jeg kjøper min på apoteket i Spania. Jeg liker at den er litt oljete takket være pleiende sesamolje, slik at håret virkelig skinner i solen. Også føles den vannavstøtende.

#2 Hårmaske

Såfremt det finnes dusj på stranden, pleier jeg alltid å skylle ut saltvannet fra håret etter bading. Deretter påfører jeg en hårmaske som jeg lar sitte i til neste bad, eller til jeg kommer hjem.

Sommer 04 600x553 - Sånn tar du vare på huden og håret i sola
Først en rask ferskvannsdusj, så påfører jeg hårmasken i vått hår.
Sommer 03 600x436 - Sånn tar du vare på huden og håret i sola
Så fletter jeg gjerne håret slik at det holder seg på plass.

I år fikk jeg en hårmaske som heter  “O WAY After Sun Hair Mask” av min snille mor, som sikkert la merke til at hårtuppene mine begynte å se litt vel slitte ut. Hva hadde vel livet vært uten mødre som alltid passer på!?

Sommer 02 600x561 - Sånn tar du vare på huden og håret i sola
O way after sun hårmaske med grønn anis, baobab og pasjonsfrukt. Dufter deilig, og håret blir silkemykt!
Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Reis med stil

Svarte klær, lave sko og lokal valuta er tre av mine gyldne...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *