Bortebest i Foreldre & barn

Foreldre-og-barn,-juni,-2016
Bortebest.no gir råd til Foreldre & barns lesere. Faksimile fra Foreldre & barn, juni, 2016.
Vibeke er intervjuet av Foreldre & Barn om hvordan få en fin ferie med barn og familie. Her er svarene hennes.

Reisejournalist- og blogger Vibeke er intervjuet i magasinet Foreldre & barn. De spør hvordan få en fin ferie med barn og familie, inkludert mine, dine og våre barn.

– Du må ikke dra på badeland for å gi barna en fin ferie. Du kan også dra på besøk til besteforeldre! Det barna er opptatte av, er å være i nærheten av foreldrene, sier hun til Foreldre & barn.

Vibeke har også et ganske nazi syn på barneklubber. Hvorfor skal jeg sende barna mine på institusjon i ferien, der de er sammen med andre barn og voksne? Jeg vil jo at vi skal tilbringe den dyrebare ferien sammen, og tåler at det blir litt klaging og krangling innimellom. For den som forventer at ferien skal være kranglefri sone, blir skuffet, ler hun.

Alene-forelder?

En utfordring for alene-mammaer og alene-pappaer som skal på ferie med barna, er følelsen av å omgi seg med par på alle kanter. Hvordan snur man en potensielt sår situasjon som dette om til eventyrlige ferieminner?

Vibeke tipser om at man med hell kan alliere seg med andre alene-foreldre i vennekretsen og planlegge ferien med dem. Da blir det både rimeligere og hyggeligere, både for små og store! Et annet alternativ er å dra på aktiv ferie, som f.eks seilferie, eller fjellvandring, der man mingler naturlig med mange ulike mennesker, og A4-malen ikke er så tydelig.

Bortebest.no blir intervjuet i Hjemmet

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Mer fra Inga Ragnhild Holst

Kjøp kjeks av den 12 år gamle entreprenøren Cory Nieves

Hvis du skulle havne i Englewood, New Jersey, bør du se etter...
Les Mer