Reisejournalist- og blogger Vibeke er intervjuet i magasinet Foreldre & barn. De spør hvordan få en fin ferie med barn og familie, inkludert mine, dine og våre barn.

– Du må ikke dra på badeland for å gi barna en fin ferie. Du kan også dra på besøk til besteforeldre! Det barna er opptatte av, er å være i nærheten av foreldrene, sier hun til Foreldre & barn.

Vibeke har også et ganske nazi syn på barneklubber. Hvorfor skal jeg sende barna mine på institusjon i ferien, der de er sammen med andre barn og voksne? Jeg vil jo at vi skal tilbringe den dyrebare ferien sammen, og tåler at det blir litt klaging og krangling innimellom. For den som forventer at ferien skal være kranglefri sone, blir skuffet, ler hun.

Alene-forelder?

En utfordring for alene-mammaer og alene-pappaer som skal på ferie med barna, er følelsen av å omgi seg med par på alle kanter. Hvordan snur man en potensielt sår situasjon som dette om til eventyrlige ferieminner?

Vibeke tipser om at man med hell kan alliere seg med andre alene-foreldre i vennekretsen og planlegge ferien med dem. Da blir det både rimeligere og hyggeligere, både for små og store! Et annet alternativ er å dra på aktiv ferie, som f.eks seilferie, eller fjellvandring, der man mingler naturlig med mange ulike mennesker, og A4-malen ikke er så tydelig.

Bortebest.no blir intervjuet i Hjemmet