I dag fikk jeg en melding fra Facebook der det sto «Følgerne dine på Bortebest har ikke hørt fra deg på en stund». Takk Facebook, jeg har dårlig samvittighet nok fra før… Men det stemmer jo.

Fra å være på reise annenhver uke i hektiske perioder, er det nå en god stund siden vi har rapportert fra det store utland. Grunnene til det er mange, og her skal dere få være med bak kulissene i livet som reisebloggere.

Grunn nummer 1 – vi har avblåst midtlivskrisa

Vi som skriver på Bortebest er, som dere kanskje vet, over 40 år. Og etter å ha blogget om reise siden 2014, så tenkte vi at det helt sikkert finnes andre dyktige voksenbloggere der ute som henvender seg til et voksent publikum sånn som oss.

Vi brukte et helt år på å finne (etter vår mening) Norges beste bloggere over 40 år, som skriver om ulike temaer fra et voksent perspektiv – og som har stor kunnskap om det de skriver om. Resultatet er landets første bloggstall for voksenbloggere, og heter www.influens.no

Influens voksenbloggerne
INFLUENS.no er et univers der voksne bloggere skinner!

Intervjuet med oss i fagbladet Kampanje kan dere lese her.

Den gode nyheten er at vi sammen med de 22 andre bloggerne på Influens har avblåst midtlivskrisa. Den er konstruert! Faktum er at vi som har bikket førti både har tid og penger til å dyrke våre egne interesser.

Den dårlige nyheten er at vi har hatt mindre tid til å blogge på Bortebest. Men vi lover at vi skal bli bedre. I desember har jeg et par reiser på programmet som jeg gleder meg veldig til å fortelle dere om.

Grunn nummer 2 – jeg har fått valp

Dette er en fantastisk – og tidkrevende – nyhet i mitt liv. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke fikk hund for lenge siden! Som den dyreleskeren jeg er finnes det ikke noe koseligere enn en våt snute og fire poter som følger meg overalt jeg går. Tar jeg en dusj, sitter han utenfor og venter. Går jeg på kjøkkenet for å lage en kaffe, setter han seg oppå bena mine. Det er nesten utrolig hvor utrolig glad jeg har rukket å bli i dette lille dyret på så kort tid.

Portugisisk vannhund valp
Mr. Fado, 4 måneder.

 

Men ja, det er tidkrevende med valp. Det er mye vi må trene på, og mange turer som skal gåes. Samtidig er det verdens koseligste gjøremål, og jeg skal ærlig innrømme at det har vært vanskelig å reise fra Fado siden vi fikk han i begynnelsen av september. Hvis noen er ekstra hundeinteresserte der ute, så kan jeg fortelle at Fado er en portugisisk vannhund som nå er 4 måneder gammel.

Grunn nummer 3 – jobb

Jobb er kanskje den viktigste grunnen til at vi ikke har oppdatert bloggen så regelmessig som før. Både Inga og jeg (og våre andre bidragsytere) jobber som journalister ved siden av bloggingen, og denne høsten har vi begge hatt så mange oppdrag at døgnet ikke har hatt nok timer. Jeg skriver om reise for VG og Aftenposten, mens Inga sitter som nettredaktør for Scandinavian Traveler, som er SAS sitt flymagasin. I tillegg har vi begge tekstoppdrag for andre kunder.

Nå er det ikke slik at vi har sluttet helt å reise. Jeg har vært på klimakonferanse i Southampton med Royal Caribbean Cruises og på et velsmakende dypdykk i Flandern i Belgia. Inga har vært i Italia og snust på det gode liv.  Men har vi hatt tid til å blogge om det? Nei.

Independence of the Seas
Det var såvidt jeg rakk en kjapp cruisefie ombord Independence of the Seas i Southampton.
Inga sjekker hotellsengen i Italia. Akk, for et liv!

Så nå håper vi på tålmodighet fra dere – våre fine, trofaste lesere.

Tusen takk for at dere ikke gir oss opp selv om vi har hatt en stille periode!