HIT REISER VI i 2015

Steder endrer seg. Glemte øyer blir trendy og fjerne avkroker blir tilgjengelige. Her er våre spådommer for reiseåret 2015.
inga
cuba

Cuba: Da Obama og Raúl Castro slapp nyhetene om at USA letter på sanksjonene ble det hett i sosiale medier. Jeg telte en periode 20 tweets med #Cuba i sekundet. Nå vil jeg først og fremst understreke at Cuba på ingen måte har vært avsondret fra resten av verden de siste 20 årene, det er en myte Castroene har lyktes med å markedsføre som en sannhet. Cuba har handlet med blant andre Venezuela, Kina, Canada og EU. For eksempel har den spanske hotellkjeden Meliã 27 hoteller på øya og Norge gir både petroleumsbistand og økonomiske bidrag. Men nå står cruiseselskap, flyselskap og andre turoperatører og tripper, klare for å sende mange nysgjerrige reisende over. Jeg tror Cuba blir en hot destinasjon i årene som kommer. 

Ethiopia

Etiopia: Hver gang jeg møter en reisejournalist, så forteller de om sin siste reise til Etiopia. Ja, selv naboen min har vært der. De arkitekturinteresserte ser ut til å elske kirkene i Lalibela, hugget ut i stein på 1200-tallet. Stedet kom på Unescos verdensarvliste allerede i 1978. Er du koffeinavhengig, er du i trygge hender. Etiopia er berømte for sine kaffeseremonier. Bønnene ristes over åpen ild og males i morter. Etter denne opplevelsen blir ikke den fancy kaffemaskinen like spennende. Jeg tror flere søker seg til Etiopia i året som kommer. Og Bortebra.nos bloggere har allerede vært der. Utover våren vil du kunne lese hvordan det gikk. 

vibeke

Nicaragua

Nicaragua: Dette lover å bli det nye Costa Rica, med tilgang på både Stillehavet og Det Karibiske hav. Landet opplever en turistrevolusjon, men det er fortsatt både billig og spennende å reise rundt her. Og når du først er her, hvorfor ikke leve ut Robinson Crusoe-drømmen på idylliske Little Corn Island?

 

Fuerteventura

Fuerteventura: Garantert vintersol med langgrunne, kilometerlange strender i kremgule sjatteringer. Fuerteventura har Kanariøyenes aller lekreste strender, og derfor tipper jeg at dette blir en ny vintersolfavoritt for reiseglade nordmenn som ønsker å slippe unna turisttettheten som kjennetegner de andre Kanariøyene. Dessuten introduserer Star Tour øya som direktedestinasjon fra Oslo i år, så da burde valget være lett.