The Bridge Hotel – i hjertet av Amsterdam

sykler
The Bridge Hotel har lav partyfaktor og er perfekt for voksne på helgetur i Amsterdam.

Et manglende sminkespeil på badet var egentlig det eneste vi hadde å utsette på The Bridge Hotel i Amsterdam. Den sentrale beliggenheten ved elva Amstel er i hvert fall perfekt for voksne gjester med lav partyfaktor.

Men «voksne» beskriver vi oss selv, det vil si middelaldrende damer som har kjøpt pluss-briller på Nille de siste 15-20 årene. Og som sjekker om det er sminkespeil på badet umiddelbart etter at vi har klasket kofferten i gulvet. Speilet manglet. Hvilket gir en koffert i trekk.

Det skulle også snart vise seg at damers duppeditt nummer to, nemlig hårføneren, heller ikke befant seg på rommet. Den måtte måtte lånes i resepsjonen. Til gjengjeld var det en skikkelig føner, med lang ledning og god tørkeeffekt.

Vibeke tester Star Tours Grand Hotel Mazzarò Sea Palace på Sicilia

FASILITETER

The Bridge Hotel hevder å være et av de få hotellene i Amsterdam som fortsatt er privateid. Og det merkes på atmosfæren. Samtlige ansatte i resepsjonen er vennlige og hjelpsomme i den grad at vi etter et knapt døgn opplever hotellet som «home away from home».

Fra starten av, det vil si på slutten av 1800-tallet, var dette kontorbygget til en bedrift som handlet i marmor og naturstein. Det eneste som er beholdt fra denne perioden er vestibylen av marmor ulike fargesjatteringer.

Da nåværende eier kjøpte bygningen i 1999, var den allerede gjort om til et hotel med 28 rom. For to år siden ble det utvidet til 53. Oppussingen har jevn og trutt funnet sted  i årenes løp, uten at dette har rukket å prege den noe stusselige baren som innbyr til verken vorspiel eller nightcup. Men for en morgenfugl er det luksus å kunne hente den første kaffekoppen i samme bar – lenge før frokostbordet er dekket.

ROM

Ved siden av beliggenheten, som er er rett ved Magere Brug (den slanke broen), er det rommene som er det viktigste trekkplasteret til The Bridge Hotel. Så store, lyse og luftige standardrom er det sjelden å finne i en middels prisklasse i en europeisk storby. Alt sengetøy, inkludert en akkurat passe hard madrass, holder høy kvalitet. Badene er enkle, men funksjonelle.

melanie samat_MG_7259
Rommet er enkelt innredet, men stor og lyst. Og sengen svært god å sove i.

INTERNETT

Gratis og velfungerende Wifi over hele hotellet. Du trenger ikke engang passord for å koble deg på.

FROKOST

At hotellet bare har tre stjerner avspeiler seg i frokosttilbudet – som både mangler speilegg og andre varmretter. En stor bolle med kokte egg er det eneste som tilbys. Heldigvis er det rikelig med både oster og kjøttpålegg til å legge på brødskiver som er så deigete i konsistensen at de må en tur innom risteren før de kan spises. Til enhver tid nytrukket kaffe hever frokostopplevelsen litt over buffétens kjedelige alminnelighet.

TILGJENGELIGHET

forsidebilde
Som de fleste bygninger i sentrum av Amsterdam er The Bridge Hotel smalt i bredden.

The Bridge Hotel egner seg definitivt ikke for funksjonshemmede.  Etter at hotellet ble utvidet med en annen, og tilsvarende gammel, bygning byr den på et virvar av steile trapper og trange ganger. Det er heller ikke heis, og selv den bratte trappen opp fra gaten og inn i resepsjonen kan være en utfordring for den som er dårlig til beins.

Så sant man ikke er ung, dypt forelsket og helst vil ha rom i en krok, anbefales alle å bestille rom i første eller andre etasje. Det koster en koffert å ekskludere en såpass stor gruppe potensielle gjester.

Årsaken til at vi godt kan tenkes å velge The Bridge Hotel neste gang vi besøker Amsterdam (og betaler av egen lomme), er beliggenheten. Hotellet befinner seg midt i bydelen Amstel, og mange kjente severdigheter  kan nås til fots.

Et par kvartaler unna, på den andre siden av elven, ligger Utrechtesesstraat med et stort utbud av lekre butikker, hyggelige kaféer og fristende restauranter. For damer som har nådd den alderen at de stjernevurderer et hotell etter sminkespeilet, er det deilig bare å ha fem minutters spasertur fra middagsrestauranten til hotellsengen.

kofferter_enkofferter_enkofferter_enkofferter_en

NØKKELINFO OM The Bridge Hotel

Adresse:  Amstel 107-111
Pris: Varierer utfra sesong. I gjennomsnitt 149 euro for et dobbeltrom uten utsikt til elven.
Frokost: Ganske enkel og ganske kjedelig, men grei for den som liker ristet brød og velsmakende, hollandsk gulost. Frokosten er inkludert i prisen.
Karakter: 4 gullkofferter
På nett: www.thebridgehotel.nl

Skrevet av
More from Tone Solberg

PIZZALYKKE PÅ SARDINIA

Forsiktig inntak av karbo gjør at jeg sjelden spiser pizza, men i...
Les mer